Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
4. märts 2015, 14:21

Soovid noorem välja näha? Seksi regulaarselt! (38)

Regulaarse seksuaaleluga inimesed võivad välja näha kuni seitse aastat nooremad, kinnitavad teadlased.

Kuidas täpselt on seks inimese tervisele kasulikult mõjub, selgitab paljude uuringute põhjal Huffington Post. Mida tervem on aga inimene, seda noorem ja rõõmsam ta välja näeb.

* Seks mõjub nahale hästi. Nagu iga füüsiline tegevus, parandab ka seks vereringet. Selleks, et suurema koguse verega toime tulla, laienevad näos olevad väikesed kapillaarid ning nii muutub jume ilusaks ja tervislikuks. Lisaks hoiab tasakaalustatud östrogeeni tase naha pehme ja pringina

* Seksist mõtlemine parandab kognitiivseid võimeid. Seksuaalrahuldusest tulenev vabanemistunne stimuleerib ka aju. Uuringute andmeil saavad kriitilist mõtlemist nõudvate ülesannetega hakkama paremini need, kes kõigest mõtlevad seksile.

* Seks leevendab stressi. Regulaarse seksi harrastajatel on stressirohketes olukordades madalam vererõhk ning nad taluvad pinget paremini.

* Seks tugevdab immuunsüsteemi. Neil, kes seksivad nädalas korra või kaks, on organismis rohkem IgA tüüpi antikehi võrreldes nendega, kes seksivad harvem. Ehk kui tunned, et tõbi kipub kallale, poe tableti neelamise asemel kallima kaissu.

* Seks vähendab südamehaiguste riski. Mehed, kes seksivad vähemalt kaks korda nädalas, haigestuvad südamehaigustesse kaks korda väiksema tõenäosusega.

* Seksil on valu vaigistav toime. Et seksuaalerutus stimuleerib kortisooli tootvaid adrenaliininäärmeid, tunneb 70% artriidihaigetest pärast vahekorda vähem valu.