Riiete vahetamise brunch sõbrannadega. Foto: Piia Õunpuu
Väike moeajakiri
10. märts 2015, 09:43

Kuidas kapi koristamisest rõõmu tunda

Surud riideid kappi, ema/poiss-sõber/abikaasa kirub iga uut ostu ja üritab sulle aru pähe rääkida ja kui lõpuks otsustad kappi koristama hakata, siis suudad tegelikult lahti lasta vaid mõnest üksikust asjast.

Kõlab tuttavalt? Kõlab ka nii, et keegi väga ei taha seda teha. Kes ikka tahaks ära visata selle ilusa lillelise kleidi, mida kolm aastat tagasi kandsid või need (enam mitte väga) ideaalselt istuvad teksad? Armsaks saanud riietest lahti laskmine on raske, isegi kui pole neid juba kuid või aastaid kandnud. 

Lisaks on kogu koristamise ette võtmine aeganõudev - iga eseme allesjätmise peab ju läbi mõtlema, siis uuesti kapi korda tegema ja lõpuks need asjad ka kuskile taaskasutuskeskusesse ära viima, sest tegelikult on asjad ju kantavad. 

Aga kui hoopis kutsuda sõbrannad pühapäevahommikul brunch'ile ja see kapikoristamine "Seks ja linna" stiilis üheskoos ette võtta? Võid küpsetada muffineid, panna lauale puuvilju või teha ilusaid võileibu, pakkuda sõbrannadele hommikukohvi, pokaali vahuveini või hoopis tervislikku smuutit. 

Las igaüks võtab kaasa riided, mida ta enam ei vaja, kuid mõnele teisele teie seltskonnast ideaalselt sobiksid. Riputage need stangele või kapinuppude külge ja siis nautige hilist hommikusööki, aeg-ajalt riideid proovides. 

Kindlasti leppige enne kokku, kas annate riided üksteisele tasuta või sümboolse tasu eest. Või hoopis läheb kogu tulu võõrustajale, kes pidi toiduainetesse investeerima?

Võin omast kogemusest kinnitada, et kapi koristamine oli nii palju lihtsam, kui teadsin, et pärast mind saavad need asjad veel parema elu. Koristamisest vähem oluline ei olnud sõbrannadega lõbusalt koos veedetud aeg.