Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
11. märts 2015, 13:14

Gripitüsistused on sel aastal võtnud kümne inimese elu (3)

Grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine on olnud kahel järjestikusel nädalal väikeses languses, haigestumine kasvas eelmisel nädalal üksnes vanemaealiste inimeste seas.

Vanemaealiste seas kulgeb haigestumine ka raskemalt, suurendades hospitaliseeritute ja intensiivravi vajanute arvu. E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 335 patsienti, neist 41% olid vanemad kui 65 aastat.

Terviseametile teadaolevatel andmetel on gripist tingitud tüsistuste järel surnud sel hooajal 10 inimest, üks 52-aastane inimene ning ülejäänud olid 65 aastased ja vanemad. Kõik surnud inimesed kuulusid riskirühmadesse.

Eelmisel nädalal pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 5775 haigestunut, neist 47 protsenti olid lapsed. Haigestunute üldarv vähenes 8%- Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Harjumaal, Ida-Virumaal, Järva-, Lääne-, Rapla-, Tartu-, Viljandi- ja Võrumaal.

Kuigi grippi haigestumiste arv eelmisel nädalal vähenes, tuleb Terviseameti andmeil grippi haigestumuse intensiivsust endiselt hinnata keskmiseks ja geograafilist levikut laialdaseks.

Seda enam, et eelmisel nädalal kasvas RS-viirusega seotud haigestumiste arv ning see võibki haigestumuse gripilaadsetesse haigustesse säilida küllaltki kõrgel tasemel, eriti väikeste, alla 2-aastaste laste hulgas.

Laboratoorse kinnituse said eelmisel nädalal 91 gripiviirust, neist 55 olid A- ja 36 B-gripiviirused.