Kui soovid, et su jume oleks veatu, eelista sidrunit süüa, mitte nahale määrida.Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
13. märts 2015, 12:35

Toiduained, mis mõjuvad näonahale hävitavalt (3)

Ütlus, et kõike, mida julged suhu pista, võid määrida ka nahale, ei pea paika: mõni toiduaine on hea süüa, kuid nahast peaks selle ilmtingimata eemal hoima.

Healthmeup toob välja neli toiduainet, mis võivad nahale hävitavalt mõjuda.

• Sidrun on koduste näomaskide levinud koostisosa. Et sidrun sisaldab palju hapet ja võib nahka ärritada, võib see kaasa tuua punetuse, kuivuse ja vistrike. Ka võib sidrun põhjustada päikeseallergiat, mille ravi nõuab arsti sekkumist. Ehk kui soovid, et su jume oleks veatu, eelista sidrunit pigem söökide-jookide seas, kuid väldi selle näole sattumist.

• Kookosõli turgutab juukseid ning mõjub nahale niisutavalt. Kuid kuna see on väga rasvane, ummistab see tõenäoliselt nahapoorid ning tekitab vistrikke. Seega - kasuta kookosõli igal pool mujal kehal, kuid väldi nägu.

• Piimatooted, näiteks piim, vahukoor ja jogurt on levinud näomaski koostisosad, kuid ainult õigesti kasutades. Nimelt on ameeriklased teinud kindlaks, et piima joomine võib vistrikke hullemaks muuta. Piima asemel soovitatakse kauni jume huvides tarbida hoopis kookos-, mandli- või riisipiima.

• Soja. Kui vistrikud kipuvad lõuale, võib olla asi selles, et sa tarvitad liialt soja. Soja sisaldab nimelt ühendeid, mis muudavad hormonaalselt tasakaalu ning vistrikud on varmad tekkima. Seega, klaari näonaha nimel väldi sojasisaldusega toiduaineid.