Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
13. märts 2015, 17:00

Ettevaatust! Need toidud-joogid viivad seksiisu! (6)

Igaüks on kuulnud toitudest, mis mõjuvad seksuaalelu ergutavalt. Kuid on olemas ka terve rida toite, mis seksiisu sootuks viivad.

Sest midagi pole teha – sellel, mida me sööme ja kuidas me end tunneme, on tugev seos. Ning on terve rida toite, mis võivad seksiisu tappa kõige ebasobivamal momendil, kirjutab Foxnews Magazine. Pole ju midagi ebameeldivat süsivesikute tekitatud kõhugaasidest või haisust, mida selle tulemusena õhku paiskad.

Lisaks on terve rida toite, mis mõjutavad nii tupe kui sperma maitset ja lõhna ebameeldivaks muutumist, seda lausa paar päeva pärast söömist. Seega, kui tahad hästi lõhnata, siis võiksid enne seksimist oma menüüst välja jätta alkoholi, brokoli, spargli, piimatooted, punase liha, sibula ja küüslaugu.

Seksisoovi korral hoia aga allolevatest toitudest-jookides näpud parem eemal.

Oad on ju igati täisväärtuslik toit – nad on kõrge kiudainesisaldusega, kõrge antioksüdantide tasemega ja aitavad kaalu kontrolli all hoida. Aga kindlasti ära söö neid siis, kui sul on lähiajal plaanis seksida. Oad tekitavad nimelt ohtralt seedeprobleeme, ajavad kõhu punni ning tekitavad vastupandamatu soovi peeretada. Sellises olukorras on seks küll viimane asi, millele mõelda.

Mikrolaineahjus valmistatud popkorn on romantilise filmi vaatamise kõrvale mõnus suupiste, kuid popkorni pakendites kasutatud kemikaale on seostatud meeste madalama sugutungiga.

Suhkrurikkad road tekitavad puhitust ning ajavad peeretama.

Pasta võib olla küll maitsev, kuid suure süsivesikute sisalduse tõttu võib see tekitada kiiret veresuhkru tõusu. See kurnab su keha nii, et seksiks enam jaksu ei jätku.

Soja peetakse üldiselt tervislikuks toiduks, kuid see on üks suurim tervisemüüte. Soja on nimelt juba sajandeid tuntud kui libiidotapja, zen-mungad kasutavad sojat tsölibaadis olles ning Jaapani naised puistavad seda oma truudusetute abikaasade toitude sisse.

Alkohol on samamoodi sugutungi allasuruja nagu eelnevad roadki. Jah, alkohol soodustab lõõgastumist, kuid kui võtad ühe napsu rohkem, mõjub see libiidole pärssivalt ning väheneb ka erektsioonivõime.
Lisaks võib õlles sisalduv humal põhjustada ebamugavat puhitust ja kõhugaase ning mitmete pikendajate koostises sisalduv hiniin alandada testosteroonitaset.

Kohv. Kui jood ohtralt kofeiini sisaldavaid jooke, väsivad neerupealised. Kui neerupealised ei tooda piisavalt hormoone, on soov seksida vähene ning energiat selleks ka justkui ei jagu.