Kui veedad rohkem aega rannas ja imetled päikeseloojanguid, aitab see sul end õnnelikumana tunda.Foto: OLEV UUSMAA
Meeled
20. märts 2015, 13:54

Täna on rahvusvaheline õnnepäev: Seitse alahinnatud tegevust, mis aitavad sul õnnelikumaks saada (8)

Tänasel rahvusvahelisel õnnepäeval on asjakohane meelde tuletada neid tegevusi, mis õnnelikuks saamise nimel on alahinnatud. Ometi on need äärmiselt lihtsad ja mis kõige olulisem – need töötavad tõepoolest!

ÜRO eestvõtmisel tähistatakse rahvusvahelist õnnepäeva maailmas kolmandat aastat. "Õnn on inimese põhieesmärk ja igaüks peaks selle poole püüdlema, ka siis, kui see on raske," on öelnud ÜRO peasekretär Ban Ki-moon.

Õnnelik olemiseks on kahtlemata oluline positiivne mõtlemine. Kuid ka lihtsate asjade tegemine võib iga hetke õnnelikumaks muuta, tuletab MindBodyGreen õnnepäeva puhul meelde seitse tegevust, mis õnnelikuks saamise nimel on ilmselgelt alahinnatud.

1. Vaata päikeseloojangut. See mitte vaid ei leevenda stressi, vaid meenutab meile, kui ilus ja väärtuslik on elu ja maailm meie ümber.

2. Lõpeta ülemõtlemine. Paljud meist armastavad mõelda: lõputult analüüsida ja muretseda asjade pärast enne, kui nad juhtuvad. See on aga lihtne viis sattuda negatiivsuse nõiaringi. Kui sa tahad olla õnnelikum, jälgi oma mõtteid ja pööra neile tähelepanu, selmet lasta neil ohjeldamatult omatahtsi peas ringi sebida.

3. Naerata rohkem. Naeratusest on kehale tohutult kasu, pärast naeratust tunneb keha end kergemini ja mugavamini. Naerata kohe ja kõigile. Kui sa oled nädal aega järjest kõigile naeratanud, tunned end igal juhul palju õnnelikumana.

4. Tee lõpp asjadele, mis sind piiravad. Kui sa tunned, et sa vihkad oma tööd või et su suhe on aegunud, siis on see märk sellest, et need on vaja lõpetada. Kui sa tahad tõesti õnnelik olla, küsi endalt, mida sa tahad. Ja hakka siis tasapisi oma elust välja puksima kõike seda, mis sind piirab.

5. Veeda rohkem aega rannas. Vee läheduses või vees olemine muudab inimese õnnelikumaks. Seepärast tasub sul hetkel, kui tunned end ülekoormatuna ja stressis, võtta ette üks rannaskäik. Kui sul pole raha just Kariibi mere kruiisile sõitmiseks, on abi ka jalutuskäigust koduranda.

6. Ole iseenda vastu lahke. Õnnelikuks saamine saab alguse sellest, kui sa suhtud iseendasse hästi. Keskendu sellele, mida sa teed iseenda sees, mida sa mõtled ja kuidas sa end tunned. Tunne enda vastu rohkem armastust ja ole tänulik, et sa oled selline imeline inimene. Tee seda kohe esimestel hommikutundidel, siis saadab see armastus sind kogu päeva.

7. Täida oma unistused. Sa kannad südames küll unistusi, kuid mõtled ikka, et täidad need kunagi. Kuid – õige aeg tegutseda on täna! Tee iga päev midagi sellist, mis aitab sul oma unistusi täita. Üks väike samm igal päeval viib millegi suureni ning oma unistusi täites tunned sa end õnnelikult.