Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
26. märts 2015, 13:19

Sel hooajal on Eestis grippi surnud 15 inimest

Terviseametile teadaolevatel andmetel suri gripist tingitud tüsistuste järel sel nädalal veel neli patsienti. Kokku on sel hooajal seetõttu surnud 15 inimest.

E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 399 patsienti, neist 36 inimest hospitaliseeriti viimasel nädalal. Kõikidest hospitaliseeritutest 43,5 % olid 65 aastased või vanemad, 0-4 aastaseid lapsi oli haiglaravi vajanute hulgas 23,1 %, ülejäänud hospitaliseerimist vajanud olid tööealised.

Kuue haigla: Lääne-Tallinna Keskhaigla, Põhja- Eesti Regionaalhaigla, Tartu Ülikooli Kliinikum, Pärnu haigla, Ida-Tallinna Keskhaigla ja Ida-Viru Keskhaigla andmetel on alates jaanuari lõpust vajanud gripi tõttu intensiivravi 32 riskirühmadesse kuulunud inimest. Üks intensiivravi vajanu oli kümne aastane laps, neli inimest 50 – 64 aastased ning ülejäänud 65 aastased või vanemad.

Terviseametile teadaolevatel andmetel suri gripist tingitud tüsistuste järel sel nädalal veel neli patsienti. Kokku on sel hooajal surnud 15 inimest, kaks vanusese 52a, ülejäänud vanuses 65 ja enam. Kõik gripi tõttu lahkunud kuulusid riskirühmadesse, kindlalt on teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

12. nädalal (16. – 22.03.2015) jätkus langus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine, seejuures märkimisväärselt vähenes grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestumine. Arstide poole pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 5067 haigestunut, neist 45 protsenti olid lapsed. Haigestunute üldarv vähenes 10 protsenti.

Kuigi tegu oli esimese nädalaga, mille jooksul ei täheldatud haigestumuse kasvu üheski vanusrühmas ega maakonnas, hindab Terviseamet viiruse levikut endiselt laialdaseks ning gripi hääbumisest veel rääkida ei saa.