Terviseuudised

Erasünnitusmaja Elite lõpetab sünnitusabiteenuse pakkumise (18)

LISA KOMMENTAAR

to: NSVL31. märts 2015, 10:31
Eesti Haigekassa, st Eesti maksumaksja ei pea kinni maksma Venemaa, Läti, Leedu jne (loe artikkel läbi!) elanike sünnitusi! Ja kuidas küll neist riikidest tulnud sünnitajate lapsed suurendavad Eesti rahvaarvu Teie arvates?
Ema30. märts 2015, 19:40
Olen meie riigis tohutult pettunud. Sünnitasin seal oma esimese lapse ja just tänu sealsele keskkonnale jäi kōigest erakordselt ilus mälestus. Pōhimōtteliselt oleksin nagu kodus sünnitanud, ainult et arsti valvsa pilgu all. Nagu läheksime taas nōukogude aega, kus valikuid ei ole ja eraettevōtlust piiratakse. Masendav.
nii kahju30. märts 2015, 16:20
Miks küll ometi, ainuke HEA sünnitusmaja ja seda nüüd kaa enam ei ole, miks on lastud haigekassal selline võim saavutada, et käseb, poob ja laseb, Eesti Haigekassa tuleks sulgeda ja sealt kõik need tuhanded palgasaajad ja muidu sööjad vallandada. Miks küll ei sekku president või peaminister...ärgake palun!!!
Elite klient30. märts 2015, 15:41
väga kurb uudis. suhtumine oli seal tõesti suurepärane. kui sama tariifiga riiklikule ja erahaiglale, siis juurdemaksmise võimalusel võiks see klientidele ju sobida. ei toeta riigi sellist otsust.
hmm30. märts 2015, 12:34
Selle taustal on lausa "suurepärane" teada, et riigikogulastel palk tõuseb aprillist, ikka kindlalt edasi! Lihtsalt ühel hetkel avastatakse, et ei ole seda maksumaksjat enam, kes 300 euro eest ikka vapralt kartulikoori sööks ja ootaks, et "küll tulevad paremad ajad". Eesti riigile peaks olema iga hinna eest tähtis, et sünnitaks vähegi kõik, kes aga jaksavad või tahavad, olgu või 40+, sest meile kui hääbuvale riigile on iga hing oluline.
Ma ei saa aru...30. märts 2015, 12:12
...tundub et see on ikka staatuse küsimus...No ikka kõvem öelda et sünnitasin elites , kui et mingis riiklikus haiglas :D Ma tean naisi kes on raha kokku kraapinud, et seal sünnitada...No on see siis seda väärt? Selle raha eest saaks lapsele ja endale palju muud osta. Kui ma olen üle 30 sünnitaja, siis ma ka läheks teiste silmade alt ära erakasse....Tänapäeval on jube moekas olla vana ema :) Ise olen 2 last sünnitanud riiklikus..esimene ei olnud tõesti eriti meeldiv kogemus...aga teine oli suurepärane kogemus, koos suurepärase arsti, ämmaemanda ja hooldajaga...Olin üks kahest sünnitajast sel õhtul ja privaatsust mul jagus...arstid tegelesid ainult minuga, sest teine tuli siis, kui mina olin juba asjaga ühelepoole saanud :)
eriline? 30. märts 2015, 11:42
ära valeta, erakad saatsid kõik rasked sünnitused nagunii riiklikku haiglasse, sest neil ei ole piisavalt head arstiabi pakkuda ja mainet rikkuda ka ei tahaks. Mis mõte ongi sellistel teenusepakkujatel? Ilmselgelt ostujõulist klientuuri Eestis ei jätku.
NSVLiit30. märts 2015, 11:30
Estile pole lapsi vaja!!!
Kindel sõnum!!!
Ja nii ongi.
Oma30. märts 2015, 11:28
teise lapse sünnitanud erahaiglas, kõik oli suurepärane, tundsin end väga hästi, minuga suheldi ja aidati see oli SUUREPÄRANE
Riiklikus haiglas sünnitasin esimese lapse, seda ei taha isegi meenutada......kõik oli halvasti olin oma nö hàdaga üksi
Kahju
Kõik, mis massist erineb30. märts 2015, 10:36
tuleb ära nullida! Kindlalt edasi!!
Aitäh30. märts 2015, 10:24
Eesti Riigile ja ametnike armeele !
Kadri30. märts 2015, 10:20
Meie pojake sündis Elites erakorralise keisrilõikega, sellest ajast on ainult head mälestused. Väga kahju, et teist last enam sinna sünnitama minna ei saa.
nüüd siis jääb30. märts 2015, 10:16
sinna vaid kunstviljastamine. Ja ongi kõik. Või panevad uksed üldse kinni. Vaid ühe asjaga tegelemie on vist suht mõtetu ?
Mart30. märts 2015, 09:50
ega siis välismaalased Eesti Haigekassa kindlustust ei oma, et nad sealt raha saavad! lihtsalt süüdimatult üle jala kirjutatud artikkel.
aga probleem on tõsine. riik on vägisi võtnud sünnitusabi monopoli! mis pagan see Haigekassa asi peaks olema, kus mu laps sünnib?! Haigekassa jaoks on see ju täpselt sama teenus! sellele lisaks võin ma Elitest küll osta omale inimliku teeninduse ja arstide tähelepanu emale ja vastsündinule - mitte et see tegelikult ei peaks normaalses haiglas "hinna sees" olema - aga vähemalt oli see võimalus olemas.
eks siis tuleb teha reisipakett USAsse sünnitama sõitjatele. saab lisaks lapsele mõistliku kodakondsuse ka.
kulla mees30. märts 2015, 12:26
te vist ei jaga riigi toimimisest midagi! Nagu mitmed teisedki siin.
Riike ei keela erakliinikul asjaga tegeleda nagu era-asutusele kombeks - KOMMERTSALUSTEL.
Kuna riigil on endal avaliku hüve ehk sünnitusteenuse pakkumiseks ressurssi piisavalt ja solidaarsete maksudena Haigekassasse korjatud raha on ka riigi oma, siis ta täiesti mõistlikult koormab ja kasutab riiklikku ressurssi.
Seda nimetatakse heaks avalikuks halduseks ja selline asi on tegelikult kiiduväärne.
loogiline..30. märts 2015, 09:34
Miks peaks maksurahaga toetama era haiglat mille peamised patsiendid on välismaalased sest kõik see on keskmise eestlase jaoks liiga kallis? Töötagu nagu hambaarsid!
Kas30. märts 2015, 09:34
juba kodus sauna nurgas ei sunnitata?Seda kodus sunnitamist ju propageeriti!Milleks haiglaid koormata!
ära valeta30. märts 2015, 12:28
arstid ja haiglad pole kunagi kodusünnitusi propageerinud. Kui valetad, siis vali jõukohasem teema.
See propagnada tuli mingilt väikeselt pundilt ämmaemandatelt, kes sellest endale sissetuleku-võimalust nägid.