Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
2. aprill 2015, 11:21

Möödunud nädalal vajas Eestis gripi tõttu haiglaravi 41 inimest (1)

Selle gripihooaja algusest on gripi tõttu hospitaliseeritud 440 patsienti, neist 41 inimest hospitaliseeriti viimasel nädalal.

E-Tervise SA andmeil on kõikidest hospitaliseeritutest ligi 60 % olnud täiskasvanud ja vanemaealised patsiendid.

Terviseametile teadaolevatel andmetel ei registreeritud möödunud nädalal gripist tingitud surmajuhte. Kuue haigla: Lääne-Tallinna Keskhaigla, Põhja- Eesti Regionaalhaigla, Tartu Ülikooli Kliinikum, Pärnu haigla, Ida-Tallinna Keskhaigla ja Ida-Viru Keskhaigla täpsustatud andmetel on gripist tingitud tüsistuste järel surnud sel hooajal 20 inimest, neist kaks vanuses 52a, ülejäänud vanuses 65 ja enam. Kõik kuulusid riskirühmadesse ja on teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsis möödunud nädalal (23. – 29. märts) stabiilsena, arstide poole pöördus 4918 haigestunut, neist 46% olid lapsed.

Grippi haigestumuse intensiivsus püsib madalal tasemel, kuid gripilevikut hinnatakse laialdaseks, kuna gripiviirusega seotud haigusjuhtusid registreeriti peaaegu kõikides maakondades. Gripilaadsetesse haigustesse haigestumine kasvas möödunud nädalal 11%. Laboratoorselt kinnitatud gripiviiruste osakaal vaikselt langeb, kuid selle kõrval on hakanud kasvama RS- ja paragripiviirustega seotud haigestumised.