Uudised
3. aprill 2015, 10:01

Agnes Aaliste: Olen saridieeditaja!

"Tere, mina olen saridieeditaja Agnes," tutvustab Agnes Aaliste end värskes Tervis Plussis. Agnese välimus on kõike muud kui problemaatiline, kuid sellegipoolest on raadiotööga tekkinud kümme lisakilo nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt koormavad. Milliseid dieete ta on kilodest vabanemiseks pidanud?


Elu esimene dieet
Esimesena katsetas Agnes dieeti, mis välistas õhtuse söömise. Alates kella kuuest õhtul ta lihtsalt ei söönud ja kõik! Ka mitte puuvilja, mitte midagi! Kaks nädalat tundis õhtuti näljatunnet, aga oli kange ega andnud alla. See oli ka ainuke dieet, millega ta oma eesmärgi poolenisti saavutas. Kahe kuuga kadus viis kilo, aga siis hakkas ta jälle kõike vitsutama.

Kõige pikem dieet!
Londonis elades proovis Agnes taimetoitlust. Lihavaba periood kestis umbes kaks aastat. Kuna ta sõi endiselt magusat ja nisujahu ka, siis alla ta ei võtnud. Samuti olid menüüs muna ja piimatooted.

Kõige ekstreemsem dieet
Toompeal kommuunina pesitsevasse seltskonda sattudes võttis Agnes uue sõpruskonna väärtushinnangud üle. Ta valis väga hoolikalt, mida sööb, ning hakkas üha rohkem käima mahepoodides. Agnes viskas menüüst välja nii suhkru kui ka nisujahu. Seejärel proovis Agnes hakata toortoitlaseks. "Sõin ainult tooreid asju ja tundsin, kuidas kõht paisub. Selline tunne oli, nagu oleksin kaheksandat kuud rase. Seest oli samas kogu aeg õõnes," kirjeldab ta. "Mul oli kogu aeg nii halb olla!"

Dieet, mis mõjus ajudele
Eelmisel suvel hakkas Agnes veregrupidieeti pidama, pidas vastu poolteist kuud."Ja siis ma tundsin, et olen mingisugune ajuhaige," täheldab Agnes. Ta ei mõelnud millestki muust kui toidust – mida ta võib süüa ja mida mitte ning mida järgmisena süüa sooviks. "Ma tundsin, et see pole normaalne, mis mu peas toimub, ja nagu ikka – kaal ka ei langenud."

Dieet, mis ajas vihale
Dieeditamise tippaeg, selle aasta jaanuar, algas ka Agnesele uue dieediga. Ta otsustas ära proovida viimase aja suurima hiti – paleo dieedi. "Hakkasin siis peekonit sisse uhama! Tegin kõik nii, nagu kirjas oli," räägib Agnes."Ma ei rikkunud reegleid üldse!" Esimesel kuul ei tohtinud ta süüa piimatooteid, hiljem veidike võis. Agnes võttis siis tükikese kitsejuustu, aga magusat ei söönud üldse. Lisaks oli tal kõht kogu aeg kinni. Aga alla ei võtnud üldse! "Ma olen nii vihane selle dieedi peale! Ma ei taha seda näha ka enam!" põrutab Agnes.

Uus elu ilma dieetideta
Nüüd on Agnes mõistnud, et ta ei taha enam ühtegi äärmuslikku dieeti pidada, kuna need ei tööta niikunii, kui need pole nii lihtsad, et sellest saaks eluviis. "Proovin lihtsalt süüa võimalikult tervislikult, arvestades oma elustiili. Kas nüüd või mitte kunagi!"
Vahel küsitakse inimeste käest, millist üleloomulikku võimet nad endale tahaksid. Kas läbi seinte minna või ajas rännata? Kui keegi seda Agnese käest küsiks, siis on tal vastus valmis mõeldud. "Ma tahan, et ma võiksin süüa kõike, mida ma tahan, ilma et ma juurde võtaks!"