Hea nõu

Puugid pelgavad küüslauku (11)

LISA KOMMENTAAR

Katsetaja.3. september 2015, 13:39
Lõikasin küüslaugu küüne pooleks,haises mis hirmus. Sealt veel väiksema tüki ja asetasin puugi ette. Tema stop seisu ja keeras kõrvale. Hõõrusin siis küüslauguküünt lauale. Nüüd marssis puuk vapralt üle küüslauguse laigu ja nagu minu üle hirvitades,üle selle väikse küüslaugu tüki ka. Nii et see on nagu kahe otsaga asi.Aga enam-jaolt nad pelgavad ikka küüslauku. Kuna mul jalad haiged,määrin neid aeg-ajalt enne teki alla minemist salviga,mis sisaldab kamprit,eukalüpti. Neil ju hea eeterlik õli. Loodan,et ka see hoiab puugid eemale.Mis-siis,et ainult jalad saab määrida,tõmbasin üksvahe käsivartele ka,kui hommikul ärgates puugi käe pealt kõndimas leidsin. Loomulikult kohkusin,et va saadan oli mul siis terve öö voodis ringi uidanud või? Kuna liigun palju looduses,siis koju jõudes rapsin riided üle küll ja saab ennastki siit-sealt üle kontrollitud.
muudi15. aprill 2015, 10:04
Olen aastaid seda jälginud, kui enne metsa minekut sööd piisavalt küüslauku ja nahale tekib küüslaugu lõhn, kõnnib nõutu puuk seal ringi ja ei oska eriti midagi peale hakata... Paar tundi enne metsa minekut.. 100 % garantiid pole küll ,kuid abiks ikka... ja ei pea teadlane selleks olemagi...
naisuke14. aprill 2015, 15:13
Nii vigane lugu. SEDA SELETATAKSE SELLEGA...
ups11. aprill 2015, 10:31
.todemusele 10 punkti hea kommentaari eest :)
.Todemus7. aprill 2015, 13:10
Moned , mitte koik ,PUUGID HAISEVAD KUUSLAUGU lohnaliselt ,eriti hommikuti. Muide,selline iseloomulik "aroom" on paljudel kahjuritel . Isegi jalituskoer ei talu seda aroomi ,seeparast jaab palju pahalasi tabamata. Kahjuritega voitlemiseks kasutatakse koiksugu vahendeid , ka keemilist kastreerimist ja elektroonilist valvet ,kuid paraku.....On osutunud koige tohusamaks 9g. tina voi silmusega noor.Monedes vahem arenenud ja vaesemas riigis on kasutusel elektritool ja murgisust.Kahjuks kahjurid ainult naeravad sellele ,kui neile istet pakutakse. Edasi loe .....
kogemus7. aprill 2015, 12:46
Pane küüslaugu küüs taskusse ja soki serva sisse ning asi muretu. Sel puugimaidal on tõesti hea haistmine ja küüslaugust hoiab ta eemale.
kas sisse võtta7. aprill 2015, 12:32
Luoma7. aprill 2015, 12:15
Söön igal hommikul küüslauku. Ühistranspordis vaba koht. Peale Balti Jaama enam ei aita.
Luoma-13. september 2015, 13:52
Kui küüslauk aitab ühistrantspordis vaba koha karanteerida,siis porised lapsevankri rattad aitasid kunagi ka täistuubitud bussi siseneda,sest maha ei taha ju keegi jääda. Läksime kokkupandava suvekäruga täistuubitud bussi.Mees käruga ees,mina laps süles,järgi. Püsti seisjad kaardusid nurisemata kõrvale,hoides ühe käega ülevalt torust kinni ja teise käega oma riideid enda vastas. Meil ei olnud see plaanitud,asjaolud lihtsalt läksid nii.
kuti7. aprill 2015, 11:37
Hobusel pole leidnud ühtegi puuki. Olgugi hobune kondab pidevalt võsas.
pluti14. aprill 2015, 14:38
Sööb salaja küüslauku, raibe?