Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
8. aprill 2015, 15:42

Millised igapäevaharjumused su enneaegselt vanaks muudavad? (17)

Vananemine on loomulik osa elust, kuid see ei peaks juhtuma liiga kiiresti. Seega – kui sul on soov kauem noor püsida, püüa vältida kahjulikke igapäevaharjumusi.

Healthmeup.com reastas viis argist tegevust, mis vananemisprotsessi tõenäoliselt kiirendavad.

1. Seebi kasutamine. Naha loomulik kaitsekiht kaitseb nahka väliste kahjustuste eest. Leeliseline seep kuivatab aga näonahka ja eemaldab loomuliku kaitsekihi. Kuiv nahk on rohkem vastuvõtlik kortsudele ja teistele vananemismärkidele. Seega: kasuta tavalise seebi asemel võimalikult looduslikku näopuhastusvahendit.

2. Ebatervislik toitumine. Töödeldud ja rasvarikaste roogade söömine jätab märgi nii vöökohale kui ka nahale. Kui soovid kauem värske välja näha, söö juur- ja puuvilju, mis sisaldavad nahale, lihastele ja kehale kasulikke toitaineid ja antioksüdante.

3. Ebapiisav uni. Kui sa ei maga piisavalt, suureneb tõenäosus mitmeteks tervisehädadeks, näiteks ülekaalulisuseks ja südamehaigusteks. Unepuudus mõjub ka nahale vanandavalt.

4. Päikesekaitsevahendite mittekasutamine. UV-kiirgus muudab naha vastuvõtlikumaks kortsudele. Päikesekreemiga saad nahka kahjuliku kiirguse eest kaitsta.

5. Trenni vahelejätmine. Igasugune liigutamine reguleerib vereringet ja tugevdab ka lihaseid, see hoiab nahka lõtvumast. Kui sa hoiad end treeninguga normaalkaalus ja vormis, näed sa ka noorem ja parem välja.