Video: Teet Malsroos
Uudised
13. aprill 2015, 19:54

ÕHTULEHE VIDEO: Ida-Tallinna Keskhaiglas avati Eesti kaasaegseim operatsiooniosakond (2)

Ida-Tallinna Keskhaigla kirurgiakliiniku arstidel on võimalik alates tänasest opereerida patsiente neljas tipptasemel sisustatud operatsioonitoas. Uuenenud operatsiooniosakond suudab aidata kolmandiku võrra rohkem patsiente ning loob senisest paremad töö- ja ravitingimused.

Osakonna täieliku renoveerimise käigus said lisaks ruumidele põhjalikult kaasajastatud tehnilised süsteemid, infotehnoloogiline pool ning kasutusele võeti parimad kirurgilised seadmed. Ida-Tallinna Keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Kadri Penjami sõnul on tegemist Eesti kaasaegseima operatsiooniosakonnaga, kus patsientide hüvanguks on kasutusel kirurgilise tehnika viimane sõna.

„Kirurgiakliiniku operatsiooniosakonna uuendamine on olnud meie plaanides pikka aega. Viimane mahukas remont oli siinses osakonnas paarkümmend aastat tagasi ning osakond vajas põhjalikku kaasajastamist," rääkis Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee, kes tundis rõõmu aktiivse remonditegevuse lõppemise üle.

"Tegemist on esimese etapiga kirurgiakliiniku operatsiooniosakondade kaasajastamisel. Andsime endast parima, et kasutada ära olemasolevaid ruumilahendusi, püüdsime remondi käigus muuta operatsiooniosakonna võimalikult efektiivseks nii töötajatele kui mugavamaks patsientidele – nüüd on aeg sisuliseks tööks," tänas Allikvee kõiki projekti osalisi.

Kadri Penjami sõnul tähendab avatud osakond töötajate jaoks senisest kaasaegseimaid töötingimusi ning tööks vajalikke parimaid tehnilisi ja infotehnoloogilisi vahendeid.

Ruumiplaneeringu muutmisega õnnestus senise kolme operatsioonitoa asemel samale pinnale paigutada neli, mis tagab patsientidele kiirema pääsu operatsioonile. „Renoveerimistööde tulemina sai meie eesmärgiks teha kliiniku töös ka sisulisi ümberkorraldusi. Soovisime koondada renoveeritud operatsiooniosakonda igapäevase suuremahulise statsionaarse kirurgia: onkoloogilised, üldkirurgilised, uroloogilised ja veresoontekirurgilised operatsioonid. Samuti paranevad päevakirurgia tingimused," kinnitas kirurgiakliiniku juhataja Andrus Arak.

Operatsiooniosakonna õendusjuht Lia Lind lausus, et meeskonnatööna valminud uus operatsiooniosakond peaks ka patsientidesse sisendama kindlustunnet, et nad saavad selles haiglas parimat võimalikku ravi.

Operatsiooniosakonna renoveerimistööde kogumaksumuseks kujunes 2,6 miljonit eurot. Ida-Tallinna Keskhaigla kirurgiakliinikus töötab kokku 104 arsti ja 252 õde. Eelmisel aastal tehti seal kirurgiakliinikus 107 299 visiiti, operatsiooniosakonnas 7059 operatsiooni.

Vaata pilte operatsioonibloki avamisest siit.