on mõlemal variandil. Kui vähe tõmmata lasta, on maitse meeldivam; kui kauem, saab iseenesest kasulikud parkained kätte, samas ei kannata iga inimese magu neid liialt välja.
Sa ei saanud eesti keelest aru, oli öeldud et vett tuleb keeta ja see tähendabki et keedad ära ja lased jahtuda nende kraadideni, mida on mainitud enne kui paned tee sisse, mida hoiad 2-3 minuti ,siis võtad klaasist välja. Jood aga teed sulle sobival temperatuuril.
"Kui tavaliselt lastaksegi teed valmistades vesi keema tõusta, siis rohelise tee puhul peaks vesi jääma vaid 70-80 kraadi juurde" Nii on öeldud ja nii öeldakse kõigis teeõpikuis; ja mäletan hästi, kuidas omal ajal oli lausa moes teevalmistamisel passida, millal esimesed mullikesed tõusma hakkavad, et siis vesi kiiresti peale valada. Aga mis me tühja asja üle ikka vaidleme!
tõmbeaja jutt on õige, aga temperatuuri osas on Eesti veega asi pisut teisiti, siinmail võib ta keeda ka. See 70-80 kraadi reegel (mida võib lugeda tegelikult igast viimasest kui ühest tee-teemalisest kirjutusest) kehtib ennekõike Jaapanis ja Põhja-Hiinas, meie vesi on tänu teistsugustele kivimitele pisut erinev.
KOMMENTAARID (7)