Foto: MATI HIIS
Keha
28. aprill 2015, 15:23

Lugu ilmus esmakordselt 2012. aasta aprillikuu Tervis Plussis.

Päikese silitus, kuid kuidas saame sellele kaasa aidata?

Müts peast, kindad käest ja nina päikese poole, et kevadõhk pääseks juukseid ja näonahka puudutama! Talvest väsinud välimus vajab aga silitust ka seestpoolt.

Catri Valner, Liivalaia apteegi proviisor

Mütsi all olnud juuksed ja talvega kahvatuks jäänud nahk vajavad kaitset ja toetust. Apteegiriiulitel on selle jaoks mitmekesine valik tooteid ja -sarju, mis kaitsevad rakkude enneaegse vananemise eest, annavad nahale ja juustele elastsust ja tugevust. Eraldi tootesarjad on ka meeste näonahale ja juustele.

Vajalikud toidulisandid. Nahale, juustele ja küüntele ei piisa vaid välispidistest preparaatidest, kindlasti tasuks läbi teha paarikuune toidulisandikuur. Sobivad toidulisandid sisaldavad naha, juuste ja küünte tervise taastamiseks ja tugevdamiseks vajalikke aminohappeid ja antioksüdante.

Tähtsad komponendid on metioniin, tsüsteiin, biotiin, tsink, väävel, räni, rasvhapped jm. Räni ja biotiin aitavad parandada naha elastsust ja vastupidavust. Naha veesidumise võimet aga suurendab hüaluroonhape: selle toimel on nahk seestpoolt küllaldaselt niisutatud, tänu millele silenevad kortsud ja nahapind on elastsem.

Looduslikest antioksüdantidest sisaldavad juustele, nahale ja küüntete mõeldud preparaadid rohelise tee, männikoore ja viinamarjaseemne ekstrakti ning kuningakepi- ja mustasõstraseemne õli.

Seespidiselt tarvitatavatele toidulisanditablettidele või kapslitele lisab efekti sama tootesarja kreemide, emulsioonide ja šampoonide kasutamine.

Juukseprobleemide, eriti just juuste väljalangemise korral on oluline toita karvanääpsu seespidiselt selleks mõeldud preparaatide abil ning samal ajal parandada peanaha vereringet juuksevedeliku, emulsiooni või seerumiga. Ka igapäevane hooldus (šampoon, palsam) peaks apteegivahendite toimet toetama.

Hea, kui igapäevane šampoon ei sisaldaks meeldivat libedust tekitavat, kuid juukseid liigselt kurnavat silikooni, poore ummistada võivaid mineraalõlisid ega säilitusaineid parabeene. Juuksejuuri aktiveerivad kofeiin, Türgi pipar, ränihape jm.

Juuste hallinemist aitavad pidurdada pigmentaine melaniini moodustamist soodustavat vaske ja teisi olulisi komponente sisaldavad preparaadid.

Naha, juuste ja küünte seespidised toitjad-tugevdajad:

1. VIVISCAL Mereproteiini kompleksi ning acerola-, linaseemne- ja põldosjaekstrakti sisaldavad tabletid meeste juukseprobleemide lahendamiseks. 

2. DUCRAY ANACAPS Aminohapete, vitamiinide, tsingi ja taimsete ekstraktidega kapslid juuste ja peanaha tervise tugevdamiseks. 

3. VIVANIA Hüaluroonhappetabletid naha vananemisilmingute leevendamiseks ja naha elastsuse taastamiseks. 

4. PERFECTIL PLATINUM Mustasõstraseemneõli, mereproteiinide kompleksi, männikooreekstrakti ja alfa-lipoehappega tabletid juustele, nahale ja küüntele. 

5. MULTIKAROSIN Beeta-karoteeni, E-vitamiini, kuningakepiõli ja lükopeeni sisaldavad päikesekaitse-kapslid kauni jume ja elastse naha saavutamiseks. 

6. EVONIA Kaltsiumi, tsinki, vaske, mangaani, pantoteenhapet jm sisaldavad juuste hallinemist pidurdavad tabletid. 

7. HAIR VOLUME Õuna-, hirsi- ja põldosjaekstrakti ning ränihapet, vitamiine, kaltsiumi, tsinki ja vaske sisaldavad tabletid juuste tugevdamiseks ja nende kasvu parandamiseks.

8. VIADERM COMPLETE Kuningakepiõliga kapslid tervete juuste, kauni naha ja tugevate küünte saavutamiseks. 

9. BIOSIL Kollageeni tootmist stimuleeriva ortoränihappega kapslid juuste, naha ja küünte tervise tugevdamiseks. 

Igapäevane juuste tervist toetav hooldus:

1. DUCRAY ANAPHASE E-vitamiini ja B-vitamiinidega ravišampoon juuste väljalangemise peatamiseks.

2. FLORAME Apelsini ja ilang-ilangi ekstrakti sisaldav kogu pere šampoon juustele intensiivse läike andmiseks. 

3. EVONIA Looduslike antioksüdantide ja taimeekstraktidega rikastatud šampoon tundlikele juustele.

Peanaha intensiivne hooldus:

1. DUCRAY NEOPTIDE Juuksejuurte ainevahetust stimuleerivate aktiiv-ainetega vahend juuste väljalangemise peatamiseks. 

2. JUUKSEKASVUFAKTOR F Türgi pipra tinktuuri ning takja- ja riitsinusõli sisaldav vedelik juuste tervise taastamiseks. 

3. DERMAHEAL Kasvufaktoreid, biomimeetilisi peptiide ja taimseid aktiivaineid sisaldav seerum peatab juuste väljalangemise ja soodustab nende tagasikasvu. 

4. ALPECIN Juuksejuurte aktiveerimiseks mõeldud vedelik, mille koostises on kofeiin.