See ju ammu teada. Kunagi arst ütles, et jogurt on viimane, mida tarbida, sest see on väga raske toit kõhule seedida. Kui vaadata ta koostisosi, siis tärklis ja želatiin, mis seal sees on, pole kohe kindlasti mitte kasulik ja vajalik. Poeriiulitel müüdav jogurt tekitab isegi peale vaadates vastumeelsust. Liiga palju suhkrut jm. lisaaineid. Olen kasvanud ajal, mil naturaalne hapupiim(kodus hapendatud täispiim) oli ainuke maiuspala, millest sai tehtud kohupiima, soolaga maitsestuna kasutatud keedukartuli kõrvale iseseisva söögina; leivakuubikute, suhkru ja rõõsa koore lisamisega magustoiduna(hapupiimapudi)... ja muidugi niisama joogiks toidu kõrvale. Ikka rasvaprotsendiga 3,5 kuni 4,5. Igatsen neid aegu, aga paraku nii naturaalset hapupiima pole võimalik enam saada. Poes on jälle mingi järelaimatud ja säilitusainetega rikastatud hapupiima-nimeline jook. Pole see.
Pole ammu juba jogurti ja kohupiimapastade tarbija.Nii lääged,magusad,sünteetikat täis.Tarbin ainult maitsestamata jogurtit ja kefiiri.Piim pole piim vaid piimajook ,see 2,5 % ne.Tean, milline on talupiim ja kui sellest teha kohu ja hapupiima, see on naturaalne toit.Mida küll meie poodides lubatakse müüa?
kooritud piima joodi ju vanasti ka. Aga jogurt, muidugi, kõlbab ainult puhtalt, st maitsestamata kujul, muul viisil ei olegi mu arvates söödav - samas maitsed on ju hirmus erinevad.
KOMMENTAARID (13)