Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
27. aprill 2015, 12:58

Viis levinud põhjust, mis meestel intiimpiirkonnas valu põhjustab (9)

Oled tundnud intiimpiirkonnas piinavat valu? Siin on viis levinuimat põhjust, mis võib seda tekitada. 
  • Haigused. Põletav valu suguti tipus võib olla põhjustatud seebi või šampoonist. Üldiselt see valu kaob paari päevaga. Kui mitte, võib see viidata hoopis suguhaigustele. Spetsialistide hinnangul on nii, et kui lisaks peeniseotsale valutab ka alaselg või kõht, võivad põhjuseks olla neerukivid, vahendab Healthmeup.
  • Koormus. Kui oled midagi rasket tõstnud, võivad munandid olla valulikud. Üldjuhul see valu möödub, kui heidad pikali ja puhkad. Kui selline olukord kordub sageli, oleks mõistlik arstiga nõu pidada.
  • Priapism tekib ülemäärasest arteriaalse vere juurdevoolust peenisesse ning venoosse vere äravoolu takistusest. Priapism algab tavaliselt normaalse erektsioonina või on tekkinud juba hommikul ärgates. Priapismi peamine kaebus on tugev valu ja takistatud urineerimine, suguakt ei lõpe seemnepurskega ja erektsioon ei taandu, kaasneda võib palavik. Sel puhul on ilmtingimata vajalik arsti määratud ravi.
  • Infektsioonid tekitavad pidevat valu, samuti peenis punetab ja on turses. Kõige enam tekitavad seda sugulisel teel levivad infektsioonid, nagu gonorröa ja klamüüdia. Edasise valu vältimiseks pöördu kohe arsti juurde.
  • Sinakad munandid on põhjustatud vedeliku kogunemisest munandisse, seetõttu tekkiv ülekoormus toobki kaasa valu. Õnneks see häda taastub iseenesest.