Liivi AllikasFoto: Erakogu
Uudised
28. aprill 2015, 07:00

Kuidas kevadel päikesekaitset valida? (2)

"Kevadise kaitsekreemi valikul on mitu võimalust," lausub BENU Postimaja apteegi proviisor Liivi Allikas.

Kui randa ei minda ja päikese käes ollakse lühikest aega, siis piisab tema sõnul näo­kreemist, mis kannab faktorinumbrit 20. Kui on plaan õues pikemalt olla, näiteks minnakse perega loomaaeda nädalalõppu veetma või kevadisi aiatöid tegema, võiks eelistada suuremat faktorit ja tõhusamaid tooteid.

"Näiteks on apteekides müügil kuni 50 faktoriga päikese eest kaitsvad pulgad, mida on kerge kanda kõrvalestadele, ninale, kaelale ja kätele," lausub Allikas. Kui ilm võimaldab varjulises terrassinurgas püüda päikest kogu kehale, peaks heleda nahaga inimene kasutama vähemalt 30 faktorinumbrit kandvat päevitusõli või -kreemi.

Erinevas vanuses lastele on olemas oma päikesetooted, kindlasti tuleb spetsiaalseid kaitse­kreeme kasutada imikutel. Peale laste näo, käte ja säärte vajab kevadel katmist ka pea, seega tuleb neil alati müts või rätik peas hoida, et vältida pearinglust ja päikesepistet. Kuid isegi, kui lapsed on päikese eest kaitstud, ei tohiks neil lasta kaua selle käes viibida.

Päikeseallergikutele on Allika sõnul loodud oma kaitsekreemid, millel on küll ajutine toime, kuid mis aitavad ka päikeselise ilmaga elukvaliteeti säilitada.