Keha

Artikkel ilmus esmakordselt 2013. aasta aprilli Tervis Plussis.

Kägistav kilpnääre - kus see on ja mida ta teeb? (17)

LISA KOMMENTAAR

ka alatalitlus27. juuli 2015, 01:49
Avastati ametlikult üle aastat tagasi aga pärisin selle ema käest. Kirjutati hormoon tabletid välja kuid otsustasin ka mitte vötta kuna L türoksiini kohta positiivne info puudub.
Tarvitan maca kapsleid need annavad lisa energiat.
Mida teha5. mai 2015, 07:30
võtke joodi,seda saab apteegist,alustades 1 tilk esimesel päeval,2 tilka järgmisel päeval ja edasi 15 tilgani,sealt tagasi kuni 1 tilgani .Jooge seda klaasi sooja piimaga,mitte paljalt.Küsige rohkem vanaemade käest selliseid asju,sest see on joodipuudus ja meil soolas enam joodi ju pole,kõik valgendatud.Kasutage ka himaalaja soola,see küll kallis,aga toob tervise.Ise kogenud.
ka alatalitleja5. mai 2015, 07:18
Kas perearsti poole võib ka vahel pöörduda kilpnäärme vereanalüüsi tegemiseks ? Nii mulle endokrinoloog soovitas. Eile kui perearstile helistasin, sain salvava vastuse, et neil polevat üldse raha, et seda teha... Lõpuks nähvas, et eks siis tulge kohale. Kas mul on õigust seda analüüsi perearstilt paluda ?
No..4. mai 2015, 22:52
kuidas te terveks saate? Mul ka alatalitlus ja avastati juba 19 aastat tagasi. Võtan hormoone igal hommikul. Arst ütles kohe, et pean neid võtma elupäevade lõpuni. Algul käisin ultrhelis ja avastati sõlmed kaelas. Viimasel ultrahelil mõõdeti neid uuesti ja võrreldi esimese korra omadega ja rõõmus uudis oli see, et sõlmed väiksemad. Kuidas teie ei pea neid hormoone eluaeg võtma, paneb imestama.
L tyroksiin 1005. mai 2015, 01:02
Sellest haigusest ei saagi terveks. Kilpnäärme kude on kahjustunud ja see ei taastu. Sisuliselt sama kui jalg puudu. Sôlmede vähenemine vōib olla tingitud aparaadi tundlikusest.
L tyroksiin 100 4. mai 2015, 22:09
Vōtan hormoone üle 10 aasta. Need ei ravi, vaid kompenseerivad kilpnäärma poolt tegemata tööd. Võtmata jätta ei soovita. Kuid selle haigusega tuleb pidevalt oma keha jälgida. On vaja puhata siis kui väsimus on peal. Laupäeviti veedan tihti terve päeva lugedes ja magades. Kaalu olen suutnud hoida kontolli all tervisliku toitumisega. Olen sale. Toidulisandeid ei kasuta, kuid kevaditi vajan hiina meditsiini abi rohtudena ja ka nōelravi. Hästi mōjus ka Indias saadud ajurveda masaazh.
noh4. mai 2015, 12:21
Oleks siis võinud ikka öelda ka, mida võttis, et terveks sai.
ka alatalitleja4. mai 2015, 18:52
No just. Mis mõtet on sellist lugu kirjutada ?
-4. mai 2015, 09:34
No siis ikka veel hullemini joosta.
Just4. mai 2015, 08:27
Sellepärast need negat. kommentaarorid ongi tüsedate suhtes krõbedad ja saadavad jõusaali, et ettekujutus haiguste tagajärgedest puudulik...
alatalitus3. mai 2015, 22:56
Aga mis siis aitab? Olen hormoone söönud üle viie aasta, kaal tõuseb, kuigi söön vähe ja liigun palju. Keharaskus hakkab juba liigestele. Tahaks jälle normaalseks saada ja inimese moodi elada. Arstid paraku midagi välja ei paku, ainult perearst viriseb, et kaalu olla paljuvõitu ja käsib hullult joosta. Mida teha, et kaal langeks ja kilpnääre jälle normaalselt töötaks?
mine endokrinoloogi vastuvõtule,4. mai 2015, 08:57
tehakse vajalikud uuringud ja pärast seda saad ka ravi vastavalt uuringute tulemustele. Perearst töötab sinu jutu järgi, mitte analüüside põhjal. Mina sain igatahes endokrinoloogilt abi. Kilpnäärme ravi pidavat olema üks lihtsamaid ravisid, ainult seda kas ei taheta või ei osata avastada.
alatalitus5. mai 2015, 18:05
Endokrinoloog määraski ravi, kuid abi ei ole saanud. Aeg-ajalt käin perearstil ja tema pole kaaluga rahul, ise muidugi pole ka. Kui kilpnääret niilihtne ravida on, siis peaks ma 5 aasta ravimise järel ammu terve olema.
ka alatalitleja3. mai 2015, 20:12
Olen 2 aastat selle haigusega elanud. Algul kirjutas arst L-düroksiini 50, näidud halvenesid, nüüd on 100, tunnen et oleksin nagu alguses tagasi. Jõuetus, väsimus, närviline, poomise tunne ... Kuidas kuulata iseennast ? Kust otsida alternatiive ? Nende küsimuste vastused on praegu minu jaoks kulla hinnaga. Aidake hädalist !
L-Türoksiin3. mai 2015, 20:10
Ka minul avastati see haigus. Täiesti juhuslikult. Lihtsalt järjest kasvav väsimus ja kaal tõusis vaatamata sellele, et läksin kaalujälgijatesse. Kael on siiani nii õrn koht. Salli ei kannata silmaotsaski ja pidev tunne, et riided poovad kaela. Hea meelega leevendaks seda haigust aga millega? Ma tarvitan türoksiini aga enesetunne pole küll kuidagi paremaks läinud.
kilpnääre3. mai 2015, 19:57
Reklaam või mitte aga selge on see, et ka arstide poolt määratud L-düroksiin ei sobi kõigile. Alatalitusega tarbisin L-düroksiini üle 11 aasta, ettenähtud täpsete kogustega ning hilisema arstliku kontrolliga. Kontrollis selgus aina et näidud ok, kuid sümptomid mis eelnesid haigusele ei kadunudki. Hiljem üks endokrinoloog väitis, et tal on veel mõningaid patsiente kellele ei ole määrata muud ravi. Seega tulebki kuulata iseennast ja otsida alternatiive ning võimalusel mitte hakata lammutama oma keha hormoonidega.
labane3. mai 2015, 19:22
toidulisandite reklaam. Labane seepärast,et tehes väikse ümberpaigutuse,hästi väikse, muutub artikkel koheselt neidsamu toidulisandeid taunivaks . Kes maksab ,see tellib muusika.