Kaie Kõrb poegade Eduardi ja Raimondiga.Foto: Daisy Lappard
Inimesed
7. mai 2015, 08:18

Kaie Kõrb emadusest: ei pea kartma, ei tohigi karta

Kaie Kõrb oli laste sündides 46aastane ja on veendunud, et unistuse olemasolul ei peaks vanus olema emaks saamisel takistus. 

"Mina olen oma elus nii elanud, et kui südames on soov, kindel siht ja eesmärk, tuleb selle poole minna! Ei pea kartma, ei tohigi karta, vastasel juhul ei ole siht või eesmärk kindel ega soov piisav. Kui lähed sirge seljaga oma eesmärgi poole, pole vaja karta. Tuleb endale selgeks teha, mida reaalselt karta on," tõdeb ta, ent lisab samas, et ei söandaks üksikule naisele siiski soovitada, et mine kasvata last üksi.

"Ma ise ei oleks sellega hakkama saanud. Ma väga armastan oma abikaasat ja peretunne on minu jaoks väga tähtis. Samas on nii palju toredaid, hakkajaid ja võimsaid naisi, kes saavad vabalt ilma kaasata hakkama. See on väga individuaalne. Mis aga puudutab sünnitust, siis teatud vanuses on riskid loomulikult olemas, aga arvan, et kui inimene on terve, siis ei ole vaja karta. Last ilmale tuues peab aga arvestama, et ta vajab väga palju armastust ja pidevat hoolitsust. Kui inimene tunneb, et temas ei ole piisavalt sellist armastust, tuleks enne sügavalt järele mõelda. Ilma armastuseta ei saa laps kasvada heaks inimeseks. Armastus on kõige tähtsam siin ilmas! Ema ja laste vaheline armastus on nii eriline, et seda ei ole võimalik sõnadesse panna." 

Pikemat intervjuud Kaie Kõrbiga loe ajakirja Naised 7. mai numbrist!