Homme on võimalik Narva Kultuurimajas teiste seas kohtuda ka Tartu Ülikooli Kliinikumi närvikliiniku vanemarst-õppejõu ja Tartu Ülikooli närvikliiniku vanemteaduri Mark Braschinskyga.Foto: SILLE ANNUK
Uudised
8. mai 2015, 15:10

Homsel peavalupäeval toimuvad Narvas loengud peavalust

Homme, 9. mail korraldab Eesti Peavalu Selts korraldab juba neljandat korda temaatilise loengupäeva peavalust, juhtimaks tähelepanu laialt levinud terviseprobleemile.

Tänavu jõutakse peavalupäeval loengutega Narva, kus kõik tervisehuvilised on oodatud loenguid kuulama ning arstidele küsimusi esitama.

Homsel loengupäeval keskendutakse sellele, kas naistel valutab pea rohkem kui meestel ning millised on naiste ja meeste peavalude erinevused. Ühtlasi antakse nõu, kuidas ise oma peavalu ravida saaks, ning räägitakse peavalu ja stressi seostest.

Lektorid on Ida-Viru keskhaigla neuroloogia osakonna juhataja dr Georgi Zjablov, Tartu Ülikooli Kliinikumi psühhiaatriakliiniku arst-õppejõud, psühhiaater ja TST Centrumi psühhoterapeut dr Roman Balõtshev ning Eesti Peavalu Seltsi president, Tartu Ülikooli Kliinikumi närvikliiniku vanemarst-õppejõud ja Tartu Ülikooli närvikliiniku vanemteadur dr Mark Braschinsky.

Peavalu on näiliselt lihtne kaebus, kuid väärib tähelepanu seetõttu, et paljude inimeste jaoks on tegu elukvaliteeti alandava probleemiga, mis takistab igapäevast toimetulekut. Eesti Peavalu Seltsi president dr Mark Braschinsky soovitab peavaluga konsulteerida esmalt perearstiga, kes vajadusel suunab spetsialisti juurde.

Peavaluteemalised loengud ja arstidega kohtumine toimub homme, 9. mail Narva kultuurimajas kell 11 ja on kõigile tasuta. Loengud on vene keeles.