Insuliinipump. Foto on illustreeriv. Foto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
8. mai 2015, 12:36

Tihti eluohtlikus seisus 2aastane Mariliis ootab sünnipäevaks uut insuliinipumpa (1)

2013. aasta mais sündis siia maailma väike Mariliis, kellel diagnoositi möödunud aasta 6. novembril 1. tüübi diabeet ehk suhkruhaigus. Mariliis on käinud oma 2 eluaasta jooksul haiglas rohkem, kui paljud meist. Hetkel aitaks Mariliisi korralik insuliinipump, mille soetamiseks tüdrukukese emal vahendeid ei piisa. 

Facebookis insuliinipumba ostuks üleskutse teinud Sirli teatab, et ette on tulnud seisundit, kus pisike tüdruk ei saa enam enda ümber toimuvast aru.  

"Veebruari algul sai ta omale insuliinipumba, sest süstaldega veresuhkru näitu enam normi ei saanud. Mariliisi emal ei õnnestunud parajasti vajaminevat summat kokku saada, mistõttu soetati haigekassa toetusega odavaim insuliinipump."

Sellega probleemid aga oluliselt ei paranenud ning Mariliisi veresuhkru näidud on siiani liiga tihti eluohtlikult madalad või kõrged.

"Soov oleks aidata, et Mariliisi ema saaks osta uue insuliinipumba," sõnab Sirli. "Kallim pump mõõdab erinevalt odavast pumbast iga natukese aja tagant veresuhkru taset ning annab läbi jagaja ja sensori märku, kui see on kõrge või madal. Lisaks on võimalik kallima pumbaga täpsemalt insuliini doseerida."

Insuliinipump, mille ostu tahaks toetada, maksab Sirli andmeil koos jagajaga ligi 2600 eurot.

"Haigekassa toetaks 50% ulatuses, kuid uut toetust saab taotleda alles 5 aasta pärast. Seega, kui kedagi väike summa vaesemaks ei tee, siis aidakem üheskoos Mariliisi elu kergendada ning haigusega kaasnevate tüsistuste teket aeglustada." 

Uue insuliinipumba ostu saate toetada annetades Mariliis Jürjensoni arveldusarve numbrile EE432200221061910206.