Hea nõu

Ettevaatust, seenesõbrad! Hoiduge kevadkogritsamürgistusest! (8)

LISA KOMMENTAAR

Soome kokaraamatud14. mai 2015, 23:42
käsivad kevadkogritsaid keetes ILMA KAANETA, vastupidiselt artikiis mainitud kaanega potis. Soomes soovitab mõni allikas isegi aknad lahti pidada, et igal juhul eralduvad mürgid majast välja lendaksid. Kui juba üldjuhul tähenärija Evira (toiduturvalisuse amet) soovitab korvasieni kui head söögiseent, ei ole meilgi seent peljata.
Mimi15. mai 2015, 09:23
Tahtsin just kirjutada kommentaari, et soovin selle artikli kirjutaja vastutusele võtmist, sest kupatada tuleb ikka ilma kaaneta potis. Selline viga artiklis tähendabki mürgitatud inimesi.
väk14. mai 2015, 19:14
Nii rõveda välimusega, et ei sööks ka siis kui keegi peale maksaks. Väk.
nagel14. mai 2015, 19:10
Huvitaval kombel, Soomes väga populaarne seen.Korvasieni. Meil aga pigem mittesoovitatav;)
14. mai 2015, 19:22
Rootsis samuti, restorani söök
seenesöber14. mai 2015, 18:17
kupatada 3-s vees,nii 10 min kord . Väga maitsev seen,eriti koorekastmes ja esteetiliselt kauni väljanägemisega kastme saab.
nagel14. mai 2015, 16:28
Uskumatult hea seen. Keetmise aurud on väga mürgised.
huviline14. mai 2015, 15:26
Mu vanaema küll teadis, et peab 3 korda kupatada, ja potti ei tohi katma
Muidu, huvi pärast, kui palju on mürgistuse juhtumeid?