Foto: Vida Press
Suhted
16. mai 2015, 08:00

14 seksimüüti, mis ei vasta tõele (33)

Arvad, et tead seksist üht koma teist? Sul võib olla õigus, kuid on ka võimalik, et oled päris eksiteele sattunud. Men’s Health purustab levinuimad seksimüüdid.

Seks on nooremana naudingurikkam

Tõsi, nooruses võib seks olla kiirem ja sportlikum, kuid seksuaalselt aktiivsed vanemad täiskasvanud kinnitavad, et see pakub neile nüüd palju suuremat naudingut ja rahuldust kui varem. "Vanemana pannakse vähem rõhku kiirele orgasmile ja rohkem sensuaalsusele, loovusele ja hingesidemele," seletab USA seksuaalhariduse konsultant Melanie Davis.

Kondoom muudab seksi tuimemaks

Vastupidi, õige kondoom võib mõlema partneri seksinaudingut suurendada. Netiuurimusest selgus, et 68% mehi kasutab vale suuruse või kujuga kondoomi. Mitmesuguseid kondoome katsetades leidsid nad ideaalse mudeli ja nauding tõusis taevasse.

Naine võib juba üksnes sisseviimisest orgasmi saada

Uurimused on näidanud, et umbes 75% naisi ei saa ainuüksi vahekorrast orgasmi ja vajab tippu jõudmiseks kliitori otsest stimuleerimist.

Loodus on loonud naised monogaamseks, mehed mitte

Ühiskond avaldab naistele tugevat survet, et nad pühenduksid korraga ühele mehele, kuid naiste bioloogia ja isikuomadustega sobib väga hästi ka mitme partneri pidamine. Teadlaste väitel on naised selleks muuseas rohkemgi sobilikud kui mehed.

Seks huvitab naisi vähem kui mehi

Meeste õnneks pole see tõsi. Naiste seksihuvi võivad kahandada lapsepõlves üle elatud seksuaalne kuritarvitamine, lahendamata suhteprobleemid või laste ja töökoha nõudmised.

Mida suurem, seda parem

Meheau suurus pole nii oluline, kui mehed arvavad. Tähtis on naise ja mehe kehaehituse klapp – suur riist ja väike tupp pole hea kombinatsioon. Samuti on suurusest tähtsam see, mida mees sellega teha oskab.

Iga mees suudab õppida seemnepurset kontrollima

Mõne mehe organism on lihtsalt kähkukateks loodud. Kui sa tavaliselt ei suuda üle minuti vastu pidada, ei saa sinust pika pidamisega pornostaari, kui palju sa selleks ka ei treeniks.

Mees peab seksinaudingu tundmiseks ejakuleerima

Paljud naised võtavad sihiks mees, maksku mis maksab, seemnepurskeni viia, kuid tegelikult võib mees jõuda orgasmini ka ilma.

Mehel peab seksinaudingu tundmiseks olema erektsioon

Eelmäng ei nõua erektsiooni ning naise erutamise protsess võib olla mehele vägagi naudingurohke. Paljud naised eelistavadki eelmängu vahekorrale ja naudivad seda rohkem, kui see pole vaid põgus kohustuslik etapp kiire lõppmänguni jõudmiseks.

Mida lähedasem suhe, seda parem seks

Kui partnerid on teineteisega liiga harjunud, võib liigne lähedus erootikat tapma hakata: väljakujunenud seksistiil (ning ka partner) ei paku enam üllatusi.

Enamik abielusid ei ela kõrvalhüpet üle

Uurimused näitavad tegelikult vastupidist, aga ainult teatud piirini. American University psühholoogiaprofessori Barry McCarthy kinnitusel on kõige hõlpsam üle saada mehe kõrvalhüppest, millega pole seotud tugevad tunded. Kui aga naisel on tekkinud kõrvalsuhe mehega, keda ta peab elukaaslasest etemaks, ei ela abielu seda tõesti pahatihti üle. Et kooselu päästa, tuleb kõrvalhüppele anda realistlik hinnang ning hakata usaldust, lähedust ja seksuaalset sidet uuesti üles ehitama.

Seksi ajal tunneb valu alla 10% naistest

Uurimused näitavad, et seks võib olla valulik umbes 30%-le naistest. Nii et kui partner kurdab ebamugavustunnet, peaks mees seda tõsiselt võtma.

Naine, kes pole saanud mitmikorgasmi, ei lase end voodis vabaks

Iga naine on erinev. Etteastele ja tulemusele orienteeritud vahekord õõnestab naise ja ka paari elutervet seksuaalsust ning võib põhjustada orgasmihäireid. Mõlemale osapoolele on kasulikum naise seksuaalsusega, kaasa arvatud orgasmide eripäraga, leppida.

Naise suurim unelm voodis on mees, kes suudab teda orgasmini viia

Naised tahavad mehi, kes tekitavad neis tunde, et nad on ihaldusväärsed. Kui nad tahaksid üksnes kõva riista ja vinget vastupidamist, hangiksid nad vibraatori. Kui partner sind erutab, näita seda välja. Vaat siis oled sa unelmate mees!