Keha

40 AASTAT KAALUPROBLEEME: "Geenide vastu ei aita ükski dieet!" (130)

LISA KOMMENTAAR

masenduses vanamemm26. mai 2015, 19:41
Jah, ma tean, kui vastikud on paksud eided. Sellepärast liigun kodust väljas vaid hämaras ja ajal, mil vähe rahvast liikvel. Noorena olin aktiivne ja sale, kuid pensionärieaga kaasnes vähesem liikumine ja korrapärane söömine. Tulemusena 30 +kg 20 aastaga ! Ei aita ei kalorite lugemised ega dieeditamised, tervsi läheb ka järgemööda käest. Pidev näljatunne tekitab stressi. Perearst muudkui pahandab kaalutõusu pärast, ma vist sinna enam ei lähegi. Olen otsustanud oma viimased aastad süüa, mida pension võimaldab, ja siis ravita oma lõppu oodata. Ootan burkadega naisi tänavaile, siis peidan end ka sellesse, et mu endised tuttavad ei peaks haletsema ega imestama, kuidas küll nii saledast ja kenast neiust selline paks vanaeit sai! Valus on ainult oma ainsat meelelahutust internetti lahti lüües lugeda seda suurt põlgust ja vihkamist paksude vastu. Lapsepõlves tekkis alaväärsuskompleks alatoitlusest, vanuigi ülekaalust. Ma püüan , kallid noored, võimalikult vähe te silma alla sattuda.
Mahti22. mai 2015, 04:32
Väga lihtne kaalulangetamise viis on õhtused toidukorrad viia kahe nädala jooksul kella nelja peale ja peale neid kahte nädalat kella kuuele ja nii jättagi, sest siis jääb see kaal püsima. Olen seda ise proovinud ja väga hästi on mõjunud.
aga21. mai 2015, 16:34
Kilpnäärme alatalitus on ka üks väga salalik haigus, mis teeb paksuks!
pühavaim21. mai 2015, 07:51
No küll on palju rumalust artiklisse ja kommentaaridesse kogunenud:)
Ainuke ja absoluutne kommentaar on- ÕGIGE VÄHEM!!!
Äratundmisrõõm21. mai 2015, 00:10
Selline linnalegende ja müüte täis lugu nagu minu ema-vanaema suust. Ja siis arutavad omavahel ja saavad aiva indu juurde. Võitlen nende arhailise mõtlemisega nagu tuuleveskitega.
Tervis21. mai 2015, 09:52
Ma siis tagasihoidlikult mainin, et enne seda, kui inimene õppis suhkrut ja jahu sööma, polnud ülekaalu ühiskonnas praktiliselt üldse.
Ka tuleks ära lõpetada maailmavaade, milles eksisteerivad ainult "paksud" ja "kõhnad." Toituda tuleks tervislikult ja mõõdukalt ning trenni teha regulaarselt. Nende kahe tegevuse koosmõjus saavutatakse ka tervislik kaal. Kogu muu jutt on mula. Ja kui distsipliini pole, siis distsipliini pole. Enda näljutamine ja erinevad dieedid, millele ei lisandu regulaarne treening, ei saagi olla efektiivsed. Ja regulaarne ei tähenda "kuni saan mõned kilod vähemaks." Regulaarne tähendab vähemalt ülepäeviti ja kuni surmani. Ning kui me räägime täiskõhutundest, siis võiks alustada sellest, et juua rohkem vett.
Anu21. mai 2015, 12:14
Minul ka pole distsipliini. Käekotis on alati midagi head-paremat põske pista. Üldiselt lõuad liiguvad kogu aeg. Kui poes kuskilt tootelt loen et kasutatakse suhkruasendajat, siis jääb see minu poolt ostmata. Juba lapsest saati meeldib süüa suhkruleiba: kas loed raamatut või vaatad telekat, hea näksida. Ja igasugu magusad saiakesed on minu nõrkus. Ja võõrad millegipärast arvavad et pean hullustu dieeti ja olen vegan. Armastan küll igasugu rohelist kraami aga lõuna ilma lihata pole lõuna Varsti lõunale minek, juba kujutan ette kuidas söön ühe hea prae ja pärast magustoiduks paar kreemikooki kohviga.
söömine on20. mai 2015, 17:22
nauding ja süües kasvab isu. Alati mõistus ei aita, vaid tahaks veel ja veel. Kas hr. Levin ütles, et teatud vanusest söö nii vähe kui võimalik, liigu nii palju kui võimalik ja elad kaua ja tervena. Aga artikkel on huvitav ja kõigil on nii palju tarka öelda.
Ka "geenipaks"20. mai 2015, 16:52
Mitte geenid ei tee paksuks, vaid toit teeb! See, et dieedid ei mõju ja täiskõhutunnet ei teki on LOLLUS. Mingid mahladieedid või mis kõik veel on lollus, sest see pole jätkusuutlik. Alla tuleb võtta nii, et terveks eluks jäädki nii toituma! Mõistusega tuleb süüa, mitte emotsioonide või isudega. Tuleb süüa korrapäraselt tervislikku toitu. Esimesed nädalad on nälg(=isu, harjumus) rohkem süüa, aga edaspidi tunned, kui halb enne olla oli. Eelmine kevad hakkasin toitumiskava jälgima (tellisin toitumisspetsialisti käest) ja olen nüüd normaalkaalus. Varasemalt olin KMI järgi rasvunud. Tervis on parem, energiat on rohkem. Jah, pingutamist ja iseloomu nõuab, aga täna enam ei tahaks ma ühtki saiakest, torti, jahukastet või krõpsu, sest saan nüüd aru, kui halvasti ma end tundsin siis, kui neid sõin ja kui hästi ma end tunnen nüüd, kui rämpsu enam ei söö. Jah, peangi elu lõpuni jälgima, mis suhu pistan, aga enne teen seda kui olen sama paks, mis varem. Mitte välimuse, vaid enesetunde pärast.
ei ole päris nii20. mai 2015, 20:23
Ma pole kunagi söönud saiakesi, pirukaid, küpsiseid, krõpse ega muud sellist rämpsu. Vahel harva, lõik torti tõesti, sest see kuulub sõbrannaga kohvikus istumise juurde. See on pigem rituaalne söömine.
Jah, ma võtan alla, kui väga rangelt jälgin kilokaloreid. Aga mingist heast enesetundest seejuures rääkida küll ei saa. Söömine on tõesti nauding ja positiivseid emotsioone on meil vaja. Ma olen väga hea kokk. Mulle meeldib inimesi külla kutsuda ja neile uusi roogi pakkuda. Mulle meeldib koguda ilusaid nõusid ja köögividinaid. See on kunst ja eneseteostus. Ma tunnen sellest suuremat rõõmu kui millestki muust. Miks peaksin sellest loobuma? See on osa minu identiteedist. Sama hea oleks muusikul keelata muusikaga tegelda ja muusikat kuulata. Nagu öeldud, ma ei söö rämpsu. Ma ei küpseta kooke ega pirukaid. Küll aga teen ma suppe, praade, salateid, sushit, ka magustoite, igasuguseid määrdeid ja kreeme (hummus, panna cotta, tiramisu jms). Ja mis ma peaksin selle lisanduva energiaga tegema? Energiat tõesti tuleb kaalukaotusega juurde, kuid mul on töö, mis eeldab pikka aega laua taga istumist ja süvenenud kirjatööd. Energiatulv pigem segab kui soosib seda. Mul ei ole aega ringi rahmeldada. Loomulikult ma liigun oma tunnikese, isegi paar päevas. Aga ülejäänud aega on mul vaja töö tegemiseks, mitte maja ümber kujundamiseks või peenarde ümber tegemiseks. Kui ma ei saa kõhtu täis süüa, muutun rahutuks ega suuda töösse süveneda.
jälle21. mai 2015, 09:17
nii palju läheb auru vabanduste otsimise peale
to "jälle"21. mai 2015, 09:37
Sa ei ole vist kunagi kaaluga maadelnud. Kui inimene tahab, siis las tema teeb nii, mis teda õnnelikuks teeb, mis see sinu asi üldse on kobiseda, et need on mingid ilged vabandused. Need vabandused pole isegi sinu jaoks.
dr. Morsk20. mai 2015, 15:42
normaalne on peesetada arvuti ees ning iga toidu reklaami peale joosta külmiku juurde kui Pavlovi koer, et õgida "dieet" toitu 3x rohkem kui organism koguseliselt vajaks venitades magu ja seista hiljem nukralt peegli ees, sisendades endale, et minu keha ise tean mis teen, samas nabapluusi selga pannes ,,,
Mari20. mai 2015, 15:37
Sõjaajal näljalaagrites ei olnud pakse. Pole ükski maovähendusoperatsiooni teinud inimene paksuks jäänud (kui magu väljavaninud, siis küll)
1920. mai 2015, 16:05
Selle pärast ei olnudki pakse, et see oli NÄLJAlaager. Kahtlen sügavalt, et need inimesed sõjaajal nälgides rõõmustasid, et jess kui tore, vähemalt olen kõhn. Sa oled ikka natuke imelik.
Kas see on tõesti midagi, mida keegi vabatahtlikult tahaks, et mõni kilo kaotada......
19, ära räägi20. mai 2015, 16:20
nüüd aia august!!! Püsime teemas - GEENID LIHTSALT TEEVAD PAKSUKS!
enamus siin ju 20. mai 2015, 16:22
räägivad kuidas nad nälgivad ja nälgivad aga ikka on ülekaalulised!
Mokk maha neil, kes julgevad ütelda, et õige toit, liikumine ja mõned koledad asjad, nt nagu pikkus, veel mõjutavad kehakaalu!
19 20. mai 2015, 20:06
Teemas ei püsinud ju sina. Mina vastasin Mari tobedale kommentaarile.
NB: aiaauk on üks sõna.
püsisin teemas20. mai 2015, 20:19
Geenid on kõiges süüdi! Elagu laiskus! Tobe on pugeda vabanduste taha.
Näpukas on andestatav.
to Mari20. mai 2015, 16:27
sa oled ikka ehtna Mari, mis Mari. nii lolli juttu annab kirjutada
muide20. mai 2015, 20:28
Mari, kui Sa oleksid tegelikult lugenud näiteks gulagis olijate mälestusi, siis sa teaksid, et need, kes sinna sattusid paksuna, mitte ei kõhnunud ega tulnud sealt välja kõhnana, vaid surid esimese paari nädalaga.
Aga21. mai 2015, 12:18
nii oligi. Ellu jäid millegipärast just kõhnad.
n5620. mai 2015, 15:09
see, et aju vajab suhkrut, on küll loll vabandus. Selleks ei pea sööma komme ja kooke, aju vajab häid süsivesikuid, mida saab puu-ja köögiviljadest. Piisavalt. Ka leivas on suhkrut. Ma ei söö juba aastaid magusat ja nisutooteid, toitungi peamiselt aed- ja puuviljadest + kala, kana, munad, kohupiim, pähklid. Ei saa küll aru, et ajutegevus oleks pärsitud, pigem vastupidi.
bibi20. mai 2015, 15:36
Ta ei öelnud ju, et ta sööb MAGUSAT, sest aju vajab suhkrut. Looduslik suhkur on ka suhkur. Ja ajule hea.
to nr5620. mai 2015, 16:28
kus artiklis oli kirjas, et ta sööb magusat ?
Näitkes mu onu, kes on eluaeg juba söödik olnud, samuti väga palju sööb magusat, eriti magusatsaia, aga on väga kõhn
kärss20. mai 2015, 14:33
minul on singapuri dieet-söön kõikke mis kätte saan ja nii palju kui sisse mahub.milleks mul eluaeg porgandit närida,et siis tervelt surra.
abc20. mai 2015, 13:35
Elamine on elamiseks ning rõõmustamiseks ja nautimiseks. Enamus pakse inimesi elab sama kaua kui kõhnad ning kauemgi veel.
dr. Org20. mai 2015, 12:43
ega dieet pole selleks et see ära lõpetada, seda peab jätkama kogu elu, nii nagu kõhnad inimesed teevad ja mingite geenide taha pole mõtet küll peituda, sest see on ikkagi su oma keha ja tervis!
Millist dieeti dr. soovitab?20. mai 2015, 13:34
Dieedi kohta on nii palju eri variante kirjutatud, et ennem jõuad pinsile kui kõik läbi lugeda. Mida arvavad noored, kes võtavad elust iga uut informatsiooni tõsiselt?
20. mai 2015, 14:30
ja milleks siis üldse seda elu kui korralikult süüa ka ei saa?
20. mai 2015, 14:37
kas sinu jaoks on seaelu etem?
20. mai 2015, 14:54
kes ei joo ega suitseta see kärvab maha tervena.
täiesti päri!20. mai 2015, 15:42
Milleks üldse see elu kui peab pidevalt rämpsu sisse ajama, halvasti ja väsinuna end tundma ja siis veel ülekaaluline ka olema! See tõesti ei ole mingi elu!
Hästi ja korralikult on vaja süüa!
hmm20. mai 2015, 20:39
Kes siin rämpsust räägib? Mina olen paks. Ma ei söö mingit rämpsu. Aga ma olen gurmaan, mulle meeldib süüa ja toitu valmistada, seda kaunilt serveerida ja kuulata sõprade kiidusõnu. Kui minult see rõõm võetakse, mis käib kaasas toidu kasvatamise, valmistamise, serveerimise ja nautimisega, siis on see lihtsalt kurb :(
Proovin ka sõna võtta.20. mai 2015, 12:38
Mina näiteks, olen selline, kes on kogu elu kõike söönud. Valimatult. Olen juba penskar 63/182/80. Mees. Arvan, et inimestel ongi probleem mugandumises. Elu muutub järjest mugavamaks. Ainevahetus muutub kaasa. See mure pole ühe põlvkonna mure. Ürgajal polnud selliseid, kes ennast tassida ei jaksanud. Ei, ma ei tulnud siia halvustama. Et minul kehakaaluga muret pole, ei tähenda, et kõigil pole. Inimesed on väga erinevad. Võib olla andis mulle hea kaalu ka nooruses palju looduses viibimine. Ikka jalgsi. Ei halvusta kedagi. Ei alahinda ülekaalulisi, ei piitspeenikseid. Peaasi, et ise elust rõõmu tunnete. Ei saa inimene mugavuse vastu. Kipun isegi vanast peast mugav olema. Aga elatud ka juba. Olge siis rahul endaga.
kossuäss20. mai 2015, 15:02
kas see 63/182/80 on rind-talje ahter?
fghb20. mai 2015, 12:38
M20. mai 2015, 12:08
Marss gümnaasiumisse keemiatundi geenitehnoloogia alustõdesid õppima! Meie targad kommentaatorid on nii targad geeniteadlased, et oi-oi. Jah, sea nuumamisel kehtib põhimõte - annad palju toitu, liikuda ei lase -pekk kasvab. Inimene on seast erinev. Või ei ole? Arvate, et ka inimesel käib ainevahetus nii kergesti: mida kütuseks sisse sööb, see ja kütuseks läheb, ja kui kütust jääb üle, salvestub see rasvaks. Jah, aga .... kui olin noor ja armunud, kaotas armuiha kilosid nii mis mühin. Sõime kallimaga öösiti väga ebatervislikult - küpsiseid ja veini ja pirukaid ja kommi ja veel veini- aga olin sale ja naksis. Ööuni kulus armatsemise peale. Oh jah, Nüüd on keskkoht 76 cm asemel 116. No ja mis siis? on elatud ja oldud küll sale ja rase ja igatemoodi - tähtis on elada, mitte põdeda! Mõne saleduskultuse kummardaja mõttelaadi ma muidugi muuta ei saa, ja ei taha ka. Las igaüks elab oma elu. tehtejõudu rakendasin mina isikllikult oma vanemate hooldamisel ja suretamisel, see kestis 8 aastat. Polnud oluline, kas olin paks või peenike, pidin olema olemas nende jaoks.,
sd20. mai 2015, 11:56
Jälle mingi muinasjutt. Ammu ära tõestatud, et alla 1% on maailmas inimesi, kes ei saa oma kehakaalu vastu miskit ette võtta. See jutt on tundub siin aga sellise lollusena, et tegemist lihtsalt inimesega, kes ei viitsinud korralikult liikuda ja õgib liiga palju teleka ees.
Piret 20. mai 2015, 11:28
Raske füüsiline töö ja piiratud toiduvohmimine aitab iga geeni vastu.
bibi20. mai 2015, 15:40
Raske füüsiline töö ei ole kõigi jaoks. Eriti vanemate inimeste. Füüsiliselt võibolla on parem, kui piirata, aga kas see vaimselt ka ära tasub, kui sa loendad igat ampsu? Mina tean, et ei tasu.
kolla20. mai 2015, 10:27
võid ju nälgida paar kuud ja mingeid pulbreid ögida ja siis saad veel mingi muu tõbi külge.reeglina loodus end vägistada ei lase.
naine20. mai 2015, 10:24
hea lugemine oli.....dieeti pole tegelikult vaja pidada, see 8just sulle õige toitumine) peab muutuma sinu elu stiiliks.Soovitan siiralt ära käia ROLEs ja teha seal vereproov,et selgitada välja,mis toiduained sobivad sulle ja mida peaks vältima,sinna juurde kuuluvad ka arsti konsultatsioonid.Jah,asi on kallis,kuid on seda väärt.Läbi selle õige toitumise paraneb imuunsüsteem ja inimese organism suudab haigustele vastu seista.Ja selle kõrval langeb ka kaal.Soovitan proovida !
kaal20. mai 2015, 10:16
Ma ei tea, kes siin kommivad, kuid paraku nad on paljud eluvõõrad ja ei tea haigustest midagi. Ka mina olen ülekaaluline 16 kg. ja ei saa midagi parata. Sõõn palju värsket salatit, ei tarbi hapukoort naljalt, majoneesi ja ka ketsupit. Söön paar kartult päevas (sisaldab tärklist) ei tarbi nisujahu tooteid, kooke, kommi, makarone. Nädalas söön natuke liha ja palju kala. Joon 1,5 liitrit vett päevas ja rohelist teed. Ei tarbi kusagil suhkurt ja joon nii teed, kui ka kohvi mõrudalt juba aastaid. Ei tarbi magustoite ja kui praen midagi siis kookos rasvaga või kookos õliga. Leiba söön ma päevas ühe kääru ja mitte margariiniga vaid määrin natuke võid peale. Ei tarbi ma ka vorste ja suitsutatud lihatooteid naljalt. Liigun samuti palju, kuigi ma trenni ei tohi teha (keelatud) Võtsin alla 10 kilo aastatega ja olin õnnelik.
Lootsin veel võtta 6 kilo, et saada oma kaal kätte (noorena olin ma väga sale) 25 a. kaalusin ma 48 kilo. Kaal hakkas tõusma peale teist last, kuigi toitusin nagu praegugi. Nüüd toitudes ikka sama moodi edasi märkasin, et riided on jäänud kitsaks ja kaalul vaatas vastu sama kilod mis ennegi. Olin üleöö võtnud juurde tagasi need 10 kilo. Pöördusin arsti poole ja rääkisin oma jutu ära, et miks kaal tagasi tuli, kuigi ma ei pea kiireid dieete ja söön tervislikult, joon palju vett. Sama vastus arstilt, et need on kaasa antud juba geenidega. Noorena sale ja peale lapsi tüse.
Rämpstoit on alati minu menüüst välja jäänud nagu magus ja nisutooted. Ega muidu ei õelda, et vaata oma ema, vanaema ja tead mis sind ees ootab hiljem. Ema oli sale aga vanaema tüse. Isa keskmise kehakaaluga aga isapoolne vanaema taas tüse. Nii on lood. Nüüd lepin selle parandamatusega ja elan oma elu edasi. Kellele ei meeldi minu tüsedus on nende probleem. Ilkujatel samuti nende probleem. Mina jään iseloomul ikka endiseks ja tean, et minu iseloom võidab alati. Soovitan siin kommijatel vaadata oma emade ja vanaemade, tädide kaalu ja teate mis Teid tulevikus ootab. Pidagi dieeti palju tahate aga kaal tuleb ikka tagasi ja topelt.
Rob20. mai 2015, 11:00
Aga mõõda kalorid ära kõiges, mis suust sisse läheb, ma arvan et sa üllatuksid. See, et sa õli asemel kookosrasva kasutad ei tähenda, et kaal langema hakkab. Ka kookosrasv sisaldab hunnik kaloreid, mis üle tarbimisel rasvana talletuvad.
Olen ise olnud terve nooruse 30 kilo ülekaalus, aga pärast kalorite arvestamise algust ei ole kaaluga probleeme olnud, sellest on nüüdseks möödas 10 aastat.
20. mai 2015, 11:55
Oletan, et teil on insuliiniresistentsus. Loobuge süsivesikutest.
20. mai 2015, 09:37
Tädi, kõik mis su küljes ripub on suu kaudu sisse läinud. Jah, inimeste metabolism on ka geneetiliselt väga erinev, aga kui üle ei söö, siis paksuks ei lähe.
20. mai 2015, 09:37
Kui ikka hammaste alt peale võilillede muud suhu ei pista, langeb kui mühinal ja ikka 8h sõnnikut laotad, puid raiud ja muud füüsiliselt rasket tõid teed, ole mureta!Vangilaagrites polnud ülekaalulisi!
Proua20. mai 2015, 11:07
Et siis sinu arvates peaks inimene terve elu praktiliselt näljas olema, peaasi et sale välja näeks? Mis elu see on? Need inimesed, kes valimatult ja kõike omale sisse võivad pugida ilma, et paksuks läheksid, ei peaks sellel teemal üldse sõna võtma. Söö ise kasvõi nädal aega oma võililli ja siis tule räägime edasi, kuidas oleks terve elu nii toituda.
20. mai 2015, 11:56
Kaal ei ole ainult ilu küsimus. Ülekaal ei ole tervislik.
n1920. mai 2015, 15:43
Aga samas artiklis kirjutatud naisel on ju muud näitajad korras. Kas see siis ei olegi tervislikkuse põhieesmärk?!
hmm20. mai 2015, 20:46
Ma olen räiges ülekaalus, kuid kõik tervisenäitajad on ideaalses korras - perearst nõuab, et iga poole aasta järel analüüsid annaksin ja testi teeksin, absoluutselt kõik on normis. Samavanadel kolleegidel, kes on saledad ja "terved", on igasugused kolesterooli- ja vererõhuhädad. Mu vanemad on 86 ja 85, mõlemad eluaeg samuti ülekaalus olnud, rõõmsad ja terved, natuke liigesed valutavad ja mälu on vilets, aga muidu ok.
jaa...20. mai 2015, 09:18
Tädi on kõvasti vabandusi kokku otsinud.
hmm20. mai 2015, 20:47
Tal ei ole vaja midagi ega kellegi ees vabandada. Ta ei ole teie toitu ära söönud, ta liigub palju, on terve ja rõõmus. Ta ei tööta ju modellina, nii et jätkem ta rahule!
KM20. mai 2015, 09:12
Meenub kuldne ütlus- ära tarbi rohkem, kui kulutada suudad. Sama reeglit võiks ka rahaasjades järgida
õgard20. mai 2015, 09:07
oleme sõbrannaga ühes kaalus, 75 kilo, mina olen 162 cm, tema 182, mina olen paks, tema kõhn.
Loomulikult on siin geenid mängus, mina pikemaks ei kasva, ka olen "suure kondiga", lühikeste jalgadega ja ilma kaelata,, sõbranna on õrn ja habras nagu vene muinasjutt, kerib kaks meetrit salli ümber kaela.
et siis 20. mai 2015, 09:49
sa ei ole paks, vaid sa oled lihtsalt liiga lühike oma kehakaalu kohta? :D Väga hea vabandus muide! Ja selles on süüdi sinu sõbranna, et näed sa - tema kaalub KA 75kg aga tema näeb välja vene muinasjutt.....
Proporstioonid peavad korras olema, mitte numbrid.
to "et siis"20. mai 2015, 15:46
Ma tahaks küll näha, kuidas sina oma proportsioone korrigeerid. Kaal ei pruugi absoluutselt ühtlaselt kaduda, väga vähestel on see nii. Geenidega määratud kehakuju ikka muuta ei saa, tule maa peale tagasi.
olen see et siis20. mai 2015, 17:14
ootan millal õgard kasvab pikemaks. :) Proportsiooni, see palju huvitavam.
Aga tundub, et ongi ok viriseda ja vinguda, et midagi ei saa ette võtta, kõik nälgivad aga midagi ei muutu. Täitsa absurdne. :D Ikka ikka geenides on asi!
mulle tundub20. mai 2015, 20:49
et siin vinguvad põhiliselt kõhnad. Mis see teie mure on, kui mõni on priskem, eriti kui tegu on vanema inimesega.
carala20. mai 2015, 10:58
See on nii loll kommentaar ikka :D 162cm pikkune ei peakski kaaluma nii palju. 182cm kohta on see tõesti normaalne. Arvuta oma kehamassi indeks ( BMI ) - googelda, kui muidu ei oska.
aga äkki 20. mai 2015, 11:13
Ants20. mai 2015, 08:47
Need inimesed kes siin kommivad,on ise olnud terve eluaja ideaalkaalus ja on õnnelikud vist.Kui aga sa oled sündinud juba ülekaalulisena,siis ikka ei aita muud kui igat pala kaaluda,mida suhu paned.Parem ikka elada õnnelikult ja süüa mida tahad(kuid väiksemates kogustes),kui iga päev ärgata ja mõelda,mida suhu pista.Ei ole ju kõik inimesed loodud ühesugusteks.Oleme õnnelikud selle üle mis meile antud.Las siis meist kõhnematest inimestest osad tunnevad ennast õnnelikumana ja ilguvad.Tean paljusid kõhnukesi kes on õnnetud et nad grammigi juurde ei võta.
Parim.20. mai 2015, 09:26
"Geenide" vastu aitab vaid sportlik eluviis - ja ei maksa loota, et nädal tegutsemist võtab kõik aastatega kogutu.
123120. mai 2015, 11:58
Sünnid paksuna? Haha, misasi see veel on?
Teaduslikult tõestatud, et üle 99% inimestest on paksud liigsest söömisest või vähesest liikumisest. Pole mõtet tulla ajama mingit geenide juttu ja mida kõike veel, see on puhas bs.
mõtlik mõistlik20. mai 2015, 08:26
te tahaksite, et kõik oleks elus mustvalge...aga ei ole ja see teid hirmutab, et kõik ei käi siiski meie tahtmiste järgi. tahaks nagu kindlaid reegleid, mida täites tekisk tunne, et olete teinud kõik õigesti ja teiega ei saa midagi juhtuda :). Mida varem lepite asjaoluga, et ükski inimene ei ole sündides puhas valge leht, seda mõistvam olete kaasinimeste muredesse ja ebaõnnestumistesse. On see siis kaaluprobleem, ränk tervisemure või keskpärane välimus. niiet, olge oma väljaütlemistes ja arusaamades paindlikum. Te kunagi ei tea, millise salaliku pommi otsas te ise istute.
minu arvates 20. mai 2015, 08:51
ei ole kaaluprobleem ja keskpärane välimus kuidagi seotud. Üldjuhul on kaaluprobleem lihtsalt sümptom ning põhjus on milleski muus. Keskpärane välimus on väga suhteline asi - oleneb kelle ja millist mõõdupuud kasutada. :) Minu arvates ei ole olemas keskpärast välimust, nt ka superhüper modellidel on sellised keskpärased päevad, kuid kokkuvõttes me särame kõik.
Inimloomuses on vist sisse kodeeritud see, et me hülgame ja kardame nö ebaõnnestujaid ja neid me mõõdame enda hirmude ja mõõdupuude järgi. Üldjuhul on inimene karjaloom ning suuremal osal on sarnane mõõdupuu. Inimene kardab erinevust.
Iks20. mai 2015, 08:25
Kas te olete näinud mõnda paksu tuvi lendamas või metsas mõnda paksu põtra jooksmas? Või proovige end porgandist ja kurgist paksuks süüa. Paksuks teeb ikka vale toitumine ja sellele aitab kaasa vähene liikumine. Olen ka ise kaaluprobleemidega hädas olnud ja tean millest räägin.
to: Iks20. mai 2015, 08:54
Kas tead kedagi, kes ei tea, millest ta räägib? Õige on öelda vastupidi- räägin, millest tean, aga enamus kasutab seda lauset valepidi!
Teiseks: kaal ei ole söömise ja liikumise teema, see on hoopis laiem. Kuni elad, õpid, aga kas targaks saad...
wow...20. mai 2015, 09:20
targa inimese jutt...
aga20. mai 2015, 09:24
Sa ei saanud ju pihtagi...
20. mai 2015, 11:58
Kaal ON toitumise teema! Mille üle siin vaielda on? Halloo!
11.58-le20. mai 2015, 12:08
Vaielda võiks seda, et kui inimene loeb, saab ka aru, mida luges. Sina selgelt ei saanud, aga vaielda kah ei viitsi.
Iks20. mai 2015, 14:49
Ikka tean inimesi, kes ei tea millest nad räägivad. Antud kontekstis ma pidasin muidugi silmas seda, et olen ise seda kogenud ja tean antud teema olemust lisaks ka omadest kogemustest. Ma ei ole väitnudki, et kaal on ainult söömise ja liikumise teema. Oh, ei. Kaal on ka psüühika, tahtejõu, harjumuste ning isegi kultuuriline teema jne. jne (v.a väga-väga üksikud haiguslikud seisundid). Söömine ja liikumine on vaid põhitegurid, millega kaalu mõjutada saab. Jättes siiski kõrvale need väga-väga üksikud haigusseisundid saab toitmise ja liikumisega kaalu landetada, tõsta ning stabiilse hoida. Muide on olemas ka nä. alkoholismi geen ehk osad inimesed jäävad sõltuvusse kergemini. Samas ei saa sugugi kõigist selle geeni kandjatest alkohoolikuid. Miks?
Joodiku poeg ei joo20. mai 2015, 15:30
Ühestki geenikandjast ei saa alkohoolikut nii nagu ei saa varastki!
Põhjus on kasvatuses, keskkonnas, eeskujudes, harjumustes, mitte geenides!
15:30, 20. mai 2015-le20. mai 2015, 20:24
20. mai 2015, 20:50
kaal ei ole üldse teema.
to Iks20. mai 2015, 09:23
Mina olen 175 cm ja 83 kilo. Kui ma mingi aja toitun nii, et juurvilju ja puuvilju rohkem, siis kilod tulevad mühinal. See on järgi proovitud. Seevastu nt šokolaadiga saan kilosid alla. Trenn ei aita mitte midagi, treenin 4-5 korda nädalas, aga kaalunumbrit see ei mõjuta. Kui, siis paar kilo ülessepoole. Väga raske on ikka paljudel inimestel seda õiget toitu leida. Ning terve elu niimoodi närvitseda ning põdeda on ikka jumala mõttetu. Vaatan vahest tänaval kõhnu inimesi ning tõesti ei soovi nende moodi olla. Üksi riideese ei ole neil seljas ilus. Ning tervemad pole nad kohe kindlasti.
asd20. mai 2015, 12:00
Ära aja sellist lolli juttu. Kui kalorid üle vaadata, mis sa näost sisse ajad, siis oleks kohe näha niikuinii, et paugutad kõvasti üle vs päevane liikumine.
Ja kui öösel veel korralikult ei maga kah, siis pole ime miks kaal langeda ei taha.
to asd20. mai 2015, 13:30
Kalorid on korduvalt üle vaadatud ka toitumisekspertide poolt. Kalorite vähendamine EI AITA. Magan väga korralikult 7-8 tundi. Lihtsalt olengi selline 7-8 kilo üle pikkusnumbri. Ma võin terve ülejäänud elu ennast näljutada, aga see ei mõjuks kaalunumbrile enne tervist. Lihtsalt jääksin haigeks. Pisut vähemaks saab kaalu siis, kui tõesti mitte midagi süüa. See aga mõjub kiiresti liigestele- põlved tegid põrguvalu. Praeguse kaaluga on enesetunne parim ning energiat on ülearugi. Arsti juures tervist kontrollitud- kõik on normis ja korras. Ei pea kõik inimesed olema 175 cm ja 65 kilo. Ning isegi minu 83 kilo juuures ei ütleks keegi, et ma paks olen. Lihtsalt nr on selline.
Iks to to Iks20. mai 2015, 15:26
Kui sa endaga rahul oled siis ei ole ju probleemi. Samas ei sõltu kaal ainult sellest, mida sa sööd (puu ja juurviljad) vaid ka kogustest. Kartul on juurvili, aga, kui seda palju süüa tarbid liigselt süsivesikuid, mida sa ära ei kuluta. Sama on puuviljadega. Trenn võib vahel kaalu lihasmassi arvelt lausa tõsta. Kõik sõltub ju sellest, millist trenni sa teed.
nii palju20. mai 2015, 15:36
Et ei pea kõik inimesed olema 175 cm ja 65 kilo? Olen 50-aastane, aga ei leia, et peaksin oma 177cm pikkuse juures tervelt 65 kilo kaaluma. Kaalun max 58, aastaid tagasi 53-54 kg. Ega ole ülearu kõhn, mõne arust olen ka. Pole eales poolt päeva dieeti pidanud. Söön ükskõik, mida, ükskõik, millal, ükskõik, mis koguses. Sporti ega trenni pole teinud, ainult pikki jalgsikäike teen iga päev. Vedanud vist geenidega?
20. mai 2015, 20:54
Kui mina 175 cm pikkusena kaalusin 60 kg, diagnoositi mul kehvveresus ja alatoitumus - see oli ülikooli ajal 1980ndatel. Seesama viidatud dr Kalits ütles, et minusugune ei tohiks alla 65 kg kaaluda, nii et see kõik on individuaalne. Me tähtsustame kõiki neid kehamassiindekseid jms üle.
?21. mai 2015, 13:40
Kehvveresus nüüd küll kehakaaluga seotud ei ole. Aneemiat on samamoodi ka ülekaalulistel.
bibi20. mai 2015, 09:44
Inimene on ikka märksa keerukam olend kui tuvi. Oled ikka naljatilk küll. Ma loodan, et sul läheb hästi, kui sa iga päev porgandi-kurgiga ära elad, sest eluks vajalikest vitamiinidest-mineraalidest jääd küll ilma.
maamiis20. mai 2015, 08:22
bypass aitab .Foto järgi peaks ta ju juba haigekassa kulul saama
naisuke20. mai 2015, 09:26
Peaksid ka jutu järgi haigekassa kulul ravi saama...
paps20. mai 2015, 08:20
ei ole vaja mingeid tähtajalisi dieete pidada, järjepidev tasakaalukas toitumine aitab ka paksukeste geenide vastu
Jura jutt.20. mai 2015, 08:13
Ülekaalulisusele on leitud hea vabandus-GEENID.Vaadake jänkide dokfilme paksudest.Nii mees kui ka naine on ülekaalulised.Kuidas just need selliste geenidega kokku sattusid?Toitumisharjumused ja elustiil on need,mis neid paksuks teeb,mitte mingid geenid.
mikk20. mai 2015, 08:16
Teatud geenidega ögard läheb kiiremini paksuks kui teised ögardid.
jah20. mai 2015, 08:26
Ongi nii, kuid ühele sobivad ühed toidud paremini ja teisele teised. Tavaliselt neile, kelle keha kogub kiiresti volüümi, armastavad nisutooteid ja magusat, ehk paisuvadki kui saiakesed.
Need paksukesed, kes ütlevad, et ma järgin dieeti ja MITTE KUIDAGI ei peta, siis tegelikult petavad ikka küll! Hampsavad siit ja sealt ning arvavad, et mis see siis ikka teeb.
Kokkuvõttes on ikkagi probleem söömises ja toidukvaliteedis, mitte geenides.
n19 to "jah"20. mai 2015, 15:57
Väga nõme üldistus, et need, kelle keha "volüümi" kogub, on magusaõgardid. Sorri, ei ole. Mis vaatlusi sa pidanud oled, kui ütled, et kõik priskemad raudselt patustavad ja petavad?
Tõid välja ühegi õige punkti - toidu kvaliteet. Väga paljudele ei ole see "kõige kvaliteetsem" toit hinna poolest kättesaadav, mis lahenduse sa neile pakud?
Mind siiralt huvitab, kuidas põhjendavad fakti, et lapsed on enamasti oma välimuselt ja kehakujult ikka vanemate sarnased, need inimesed, kes usuvad, et geenidega ei ole miskit seotud.
Teemavälise märkusena, kas hampsama on nüüdsest mingi uus moodne sõna?
20. mai 2015, 08:42
Elustiil...
Ühe ema kaks tütart, isad erinevad. Ühtemoodi söövad, ühtemoodi käivad trennides. Elustiil on sama. Üks on piitspeenike. Teine, piltlikult öeldes, vaatab natuke kauem kommi, ei ole isegi süüa vaja, ja juba kiloke kaalul otsas. Tegelikult ikka päris ühtemoodi ei söö, see piitspeenike teeb tavaliselt peale lõunat omale veel mõned moosisaiad ka, teine ei tee.
ja aga20. mai 2015, 09:10
sa räägid, et söövad põhimõtteliselt samu asju - seega ühele sobivad need toidud, kuid teisele ei. Ei ole nii raske leida endale sobivad toidud. Ei ole vaja siin Stockmanni ust kulutada, vaid kõige tavalisemad toidud määravad.
Nagu süüdistaksid kommi, et see su paksuks teeb. Ikka sina ise valid mida sa suhu pistad.
Minul muutus ainevahetus umbes peale 35a. Pidin muutma menüüd. Minu 130kg abikaasa, kes pidevalt korrutas, et tema GEENID ja tema GEENID, võttis ka tänu toidulaua sisu muutusele alla 20kg. Ei ole midagi siin need geenid ja ülekaal seotud. Mõni lihtsalt korjab kiiresti külge, teine ei, point ongi endale sobiva toidu leidmises.
20. mai 2015, 10:03
Sa ise ju väidad ka just seda geenidega seotud teemat: Mõni lihtsalt korjab kiiresti külge, teine ei.
See ongi see mis määratud geenidega.
Muidugi on inimesel võimalus võidelda oma geneetilise baasi vastu. Nagu võid näiteks punased juuksed värvida mustaks. Suure kongus nina lasta lõigata väiksemaks.
Nii ka selle "kiiresti külge korjamise" teemaga. See on lihtsalt kogu elu kestev pidev võitlus. Kes suudab kogu elu sellega vapralt võidelda, kes ei suuda ja annab ühel hetkel alla.
ongi20. mai 2015, 10:14
aga see, et inimene paks on, ei ole geenide viga, vaid see, et sa sööd rohkem kui vaja ja valesti!
Idiootsus on see "võitlemine", mida sa üldse võitled? Õpi sööma. See võitlemin - mis asi see on? oled harjunud saiakesi sööma kohviga ja enam ei saagi? Sõltuvus on see.
08.42-le20. mai 2015, 10:21
Ise vastasid. üks ema, kaks isa, siin ongi kogu jutu iva. Isa ka loeb!
20. mai 2015, 11:07
jee20. mai 2015, 11:48
sa tahad öelda, et see ei ole võitlus, kui tahad liha, aga pead võililli sööma?
to ongi20. mai 2015, 11:59
Sõltuvus? Ole õnnelik et sul seda va "sõltuvust" pole ja võid kõike sisse ajada. Aga ära võta sõna teemal millest sa mitte muhvigi ei taipa!
Olen kah üks neist keda on "õnnistatud" selle va paksuse geeniga. Mingil eluhetkel otsustasin et aitab, tahaks kah standartite järgi välja näha. 174 pikkust ja aastaid nüüd hoidnud et kaalu esimene number oleks 6, kasvõi 69,5 aga et 6 oleks ees. Pidev näljatunne, linnas käies mõtteis astun igasse söögikohta sisse, ootan igatsusega iga järgmist söögikorda, juurikatest on no nii siiber et anna olla. Ja siis tuleb sinusugune pläägutama mingist kohvist ja saiakestest ning sõltuvusest.
Inimesed on erinevad, tervised, soodumused, geenid, kõik need on erinevad. Muidugi on ka palju neid kes on end lihtsalt laiskusest paksust söönud, kuid kõiki ei saa ühe mõõdupuuga võtta.
Ära plära teemadel millest sa midagi ei tea!
20. mai 2015, 12:00
Liha ei tee paksuks. Unustage see muinasjutt ära. Paksuks teeb see kui süüa süsivesikuid ja rasva korraga. Googelda - insuliin.
asd20. mai 2015, 12:02
Ilus jutt. Ammu ära tõestatud, et sellist asja ei eksisteeri. Mine aja oma muinasjuttu mujal.
tule taevas appi!20. mai 2015, 12:03
Miks sa võililli pead sööma?!? Mina söön liha, söön rasva, söön salatit, söön magusat jnejne. AGA - ma ei aja suust sisse saiakesi ega koogikesi, selgus ka see, et mul on palju parem enesetunne kui ei söö ka sokolaadi! Mina leidsin endale sobiva menüü katsetades. Samuti avastasin, et igale poole on liiga palju suhkrut lisatud, kui seda vähendada, siis selgub, et seda ei olegi nii palju vaja!! Kui nt poe moosi maitsen, siis on keel kurgulaes kinni, sest LIIG on LIIG. Eelistan kodumaist ning väldin valmistoite ning pulbreid, mida nimetatkse pannkookideks, kastmeteks, kookideks jne. Teen ise, saan valida nt nisujahu asemel riisijahu jne.
Ma ei ütleks, et mingi hull võitlus käiks. kui leiad endale sobiva toidulaua ja hetkeks pöördud tagasi vana juurde, siis see paha olek lihtsalt ei ole seda väärt, kõhul on paha, kehal on paha.
ma kirjutasin, et 20. mai 2015, 12:28
asi ei ole juurikates või lihas, VAID TASAKAALUS! lugeda ju oskate? Lugege MIDA te sööte(pakil), kust see tuleb, kuidas tehtud, mis on teie kehale parim, kuulake enda keha.
Noorena on teine ainevahetus, vanemana see muutub. Mina noorena sain süüa kõike mida hing ihkas, kuid nüüd see enam ei ole nõnda.
Kokkuvõttes ei ole see minu probleem, et sa ei suuda seista silmitsi faktidega, vaid poed vabanduste taha. Sinu kompleks, sinu probleem.
PS.näljatunne teebki tigedaks ning suisa labaseks (nagu su postitusest ka läbi kumab), see näitab, et tasakaalu ei ole.
taevas taevaks20. mai 2015, 21:03
Minul on suur ülekaal, VAATAMATA sellele, et ma ei söö magusat, ei söö nisu, ei söö kartulit, ei söö lehmapiimasaadusi peale maitsestamata jogurti ja või, ei tee jahukastmeid, ei söö makarone ega riisi! Ei joo kokakoolat ega muud magusat. Ja ikkagi kaalun tublisti üle 100 kg. Kuigi, jah, tervisenäitajad on kõik korras ja enesetundel ei ole midagi viga.
Ehh20. mai 2015, 07:58
Autorile: lülita oma spell-checker uuesti sisse. Valus lugeda..
Siiri20. mai 2015, 07:58
Üle pikkade aegade ometi üks mõistlik artikkel! See rõõmustab rohkem kui eurovisiooni finaalikoht.
On ju kehaehitustlaias laastus kolme tüüpi: atleetlik, asteeniline ja pükniline. Asteenikust naine on kogu elu nagu poisike, kitsa puusaga, mees aga nagu Ulfsak. Pükniline on jässakas ja ümar, ka rasv armastab teda. Miks ilukirurg dr Pree ei lase ennast "ilusaks" lõigata, vaid näeb välja nagu Karlsson katuselt? ja mis katuse-Karlssonilgi viga? On igati mõnus parajalt paks mees oma parimates aastates!
Vaid atleetliku kehaehitusega inimesed alluvad kergesti treeningule, kasvatavad muskleid ja kahandavad-tõstavad kaalu kergesti. Millegipärast on tekkinud arusaam, et kui mees on tüse, siis on ta "soliidne härrasmees", aga kui naine on tüse, siis on ta "ennast käest lasknud ja laisk". Meedia ei lase naisel oma kehaga sõbber olla, ikka peab iga kilo pärast ahastama, sest see annab ju tööd igasugustele kõhnusetablettidele, moetööstusele, figuurisõpradele, hulluarstidele jne jne. peaasi et inimene oleks kogub aeg oma kaalu pärast õnnetu ja võitleks sellega, on ju? Ei tohi õnnelik olla enne kui kaalud 50-60 kilo.
Siiri220. mai 2015, 08:36
Igale kehatüübile koguneb kas rasv või lihas ja varjuda kehatüübi taha on mõtetu. On nähtud kõiki. Ja dr.Pree toiduvalikud on ka teada. Ei ole mõtet teha dieete ja laskuda äärmustesse, tuleb õigesti juua!!! ja süüa, siis ka nn suure kondiga inimene näeb väga hea välja. Ise olen selline ja tean, millest räägin. Kui halbade geenidega inimene sööb 5 korda rohkem teisest halbade geenidega inimesest on tulemus ka silmadega näha. Ja veel: kogu maailma geneetikud juba ammu räägivad, et geenidest sõltub 10%, ka vähihaigetel, aga rasvunud inimesi on 60% ning sama ka vähihaigete kohta. Ikka söök ja eluviis ning harjumused on need, mis vormivad inimesi. Igal ühel on näiteid tema kõrvalt võtta küll ja küll! KES TAHAB - SEE LEIAB VÕIMALUSI, KES EI TAHA-LEIAB VABANDUSE! Ütles minu vanaema, väga täpne seletus.
pühavaim21. mai 2015, 07:47
Siiri2 kommentaarist piisaks, et kogu see teema kokku võtta.
naisuke20. mai 2015, 10:06
Kaalun 48 ja olen ka õnnelik!
Aitab küll!20. mai 2015, 07:56
kuid see dieet ei ole söömisega seotud vaid mõtlemisega.
Kuidas sa elad oma elu, mis on sinu mõtted ja mis oluline, ka väärtused, enda hindamine, positiivsus jne.
Edu Teile kõigile!
Geenid on vaid tagajärg, ja mitte põhjus.
20. mai 2015, 08:30
"Geenid on vaid tagajärg, ja mitte põhjus." ???
Tom20. mai 2015, 08:56
Jah, geenid näitavad vaid seda, milline on inimese elustiil. Kui stiil muutub, muutuvad ka geenid. Natuke peab vaeva nägema!
20. mai 2015, 09:53
Tommikene, kas sa üldse tead mis asjad on geenid :D
20. mai 2015, 12:01
Tommikene ilmselt on teist ees. Lugege moodsaid teooriaid geenidest!
20. mai 2015, 12:34
Jeee ma olen nii häppi. Minu elustiili juurde kuuluvad roheliseks värvitud juuksed, kogu aeg pean värvima. Ah et enam ei pea, mo geenid muutusid ja varsti ongi mu juuksed loomulikult rohelised ja lapsed sünnivad ka kohe roheliste juustega. Nii tore nii tore :D
Tegelikult on leitud et mõningate geenide aktiivsus võib muutuda elu jooksul kas tugevamaks või nõrgemaks, aga geen ise ei muutu. Geenimuutus võib toimuda vaid mingite haiguste, ravimite, sissesöödud keemia tagajärjel. Aga et elustiil põhjustaks geenimutatsiooni, selleks läheb vaja ikka päris mitu inimpõlve, mitte üks (isegi mitte kaks) eluiga.
mikk20. mai 2015, 07:50
Keegi ei lähe geenidest paksuks - ülesöömisest ikka.
Mikule20. mai 2015, 08:57
Elu ei ole nii lihtne, et mida mõtled, see ka õige on. Inimesed on erinevad, isegi siis, kui nad söövad grammipealt samu asju sama palju...
20. mai 2015, 12:05
Jah, see on õige, et looduse poolt on mõnel soodumus juurde võtta ja teisel vastupidi. Ja siis? Mõni on taibukam ja teine aeglasem. Kas siis aeglasem peab lolliks jääma? Ei pea, kui vaeva näeb. Mehel on looduse poolt rohkem musklit aga treenitud naine võib lödist mehest tugevam olla. Inimene olla tähendab teha teadlikuid valikuid ja kui neid teha ei söanda, siis pole vaja ka vabandusi otsida.
mikk20. mai 2015, 15:57
Köik inimesed on erinevad, nad ei peagi sööma sama palju ja samu toite.
MUHK20. mai 2015, 09:38
Polegi ju väidetud et geeidest paksuks minnakse, vaid geenid on sisse toodud sellepärast, et geenidest oleneb see, kuidas ja kas inimesel on kerge toituda õigesti, vaatad kahet ideaalselt saledat inimest, aga tegelikkuses te keegi keegi ei tea peale nende enda kuidas see sale joon on saadud, mõni piitsutab end pisr silmis et sale välja näha, kui samas teisel on see lihtne ja enamasti need ka paksude kallal ka targutavad kes selleks eerilis vaeva ei pea nägema ja aru ei saa sellest.
MUHK20. mai 2015, 09:39
Kiiruga töö vahepeal kirjutatud, andke palun kirjavead
andeks tähenärijad!
naisuke20. mai 2015, 10:07
bibi20. mai 2015, 09:50
GeenideST ei lähegi keegi paksuks, geenid võivad olla soodumus. Mina olen aga juba täitsa veendunud, et liigne muretsemine kaalunumbri pärast teeb sama hästi paksuks kui muud tegurid. Kui ikka kogu aeg selle pärast stressata, on keha ka stressis, ja see paistab VÄGA välja.
Rob20. mai 2015, 07:33
Rumal jutt, nii palju tahtejõudu võiks siiski olla, et kõike mis käeulatuses, kohe suhu ei pisteta.
On Jah20. mai 2015, 09:28
Robile20. mai 2015, 14:51
Eks siis loe "Tiiust",mida kõike on tehtud, aga miski ei aita.Ka näljakuurid mitte!
Rob21. mai 2015, 09:33
Paksud on meistrid igasuguseid vabandusi välja mõtlema, reaalselt ei usu mina, et ta ühtegi asja korralikult proovinud on.
bibi to rob21. mai 2015, 09:46
Mul on kahju lausa sinu lapsikust mõtlemisest. Sa nähtavasti ei ole elanud koos mitte ühegi ülekaalulisega. Elu võiks sind õpetada natuke. Loodan, et sul tuleb tulevikus ülekaaluga tegeleda, siis mõistad, et mitteproovimine ei võrdu paksusega, kaugel sellest.
Tiiu31. mai 2015, 17:39
see peaks juba selge olema ,et näljakuur pole kaalulangetuseks-kehale on see signaal et nüüd tuleb hoida "tagavarasid" sest näljhäda käes.