Uudised

7 punkti, mida iga maijooksul osaleja oma tervise huvides meeles peaks pidama (6)

LISA KOMMENTAAR

fsaf23. mai 2015, 08:31
kui ta juba nõu hakkas andma, siis punkt üks oleks võinud olla, et inimesed, kes tavapäraselt jooksmas ei käi ( või ei liigu peaaegu üldse), siis on tervisele väga kahjulik kuskile mingit pikemat maad jooksma minna...aga no osalejad ju maksavad raha ja seda pole küll kasulik neile öelda...kuigi ilmselt teavad nad seda isegi...
ei lähe enam23. mai 2015, 07:56
Leian, et see ei ole enam terviseüritus. Meeletu rahvamass tapab!
22. mai 2015, 19:55
Tervise minel võiks minemata jätta, milleks maksta suured summad asfaldil jooksmise eest, kui saab minna looduses ja täitsa tasuta.
Jooksuveteran22. mai 2015, 17:46
Inimesele, kes võistleb harjumatult pikal distantsil, on soovitused 2 kuni 6 tõesti kasulikud.
Arvan:
1)juua tuleb põhiliselt eelmisel õhtul. Tuleb sundida ennast tavapärasest rohkem jooma. Võistluseelsetel tundidel tekitab lisajoomine nii mitteerksust kui kõhusloksumist. Rajal joogipunktis on mõõdukas joomine kasuks.
7)esimese asjana peale pikemat jooksu on vaja kehalt higi veega maha pesta. Alles seejärel tuleb ümberriietumine.
Lisan:
8)väga olulised, eriti kõval pinnasel, on jooksujalatsid. Just valed jalatsid ja liigkõva pinnas on põhisüüdlased hilisemal liigesteprobleemide tekkel.
bikila23. mai 2015, 08:14
Maijooks ei ole maraton või poolmaraton, selle jookseb igaüks läbi söömata ja joomata. Hea enesetunde mõttes muidugi tühja paagiga minna ei oleks soovitav.
Kui pesta ei pole võimalik piisab esialgu ka käterätiga kuivatamisest. Vahetusriided(vähemalt kuiv särk, sokid, peakate) peaks olema iseenesestmõistetav.
Asfaldil jooksmine... tuli ikka ära :) Ühekordne asfaldil jooksmine ei tee midagi. Kahjulik on süstemaatiline/ igapäevane ainult mööda asfalti tampimine.
Ja muidugi jooksusõber uurib eelnevalt alati välja ilma (mitte ei usu apteekri või norraka "ennustust") ja riietub vastavalt sellele.
Venitada võib aga lihasvalust see ei päästa - mis on katki see on katki.
Ehh22. mai 2015, 16:10
Ootaks zoovoliniku kommentaari, kas selline meeste diskrimineerimine on ok