Uudised

HULGISKLEROOSI DIAGNOOS 20AASTASENA: "Tunnen iga päev hirmu, et haigus võib hullusti välja lüüa." (42)

LISA KOMMENTAAR

Selle ravimatu haigusega28. mai 2015, 10:43
on täiesti võimalik koos elada (nagu Tarmo Leinatamm elas vähiga). Olen haige juba üle poole sajandi ja enesele täielikult selgeks teinud, millise kaaslasega on tegemist. Olen leppinud ratastooliga; elan päeva korraga ega muretse eriti tuleviku pärast.
27. mai 2015, 20:44
mind on sensitiivid aidanud veidi, rohud aga... see, mis aitas, seda ei tohtivatki kasuada ja see oli tõesti halbade kõrvalmõjudega. viimati aitas tuntud usumehe palve. needuse vastu aitab jumal vaid.
pärilik on ta meil ka, tehke geenitestid. edaspidi proovin paastumisega ise end aidata, naturaalne ninaesina ka loomulikult. selle haigusega on oht põie, neerude kahjustuste tõttu halvavereringega südamelegi, jube, kui hingta ei saa, oled krambis... mingi kanepiga end veelgi segi aga tõmmata on absurd, kui haigus niigi seda võib teha.keemiaravi ehk jah, kuid kas see pole kahjulik, ja miks seda kõigile ei pakuta, progresseeruvale vormile ei pakuta siin suurt ravimeid midagi. kahju, et meil geenitedlased neuroloogiliste haiguste osas väha
Krissu koolist..27. mai 2015, 19:42
Olen üsna kindel, et sul tuli see haigus peale vaktsiini saamist. Tubli oled, et räägid sellest. Jää positiivseks. :) Edu.
27. mai 2015, 08:02
Viimane kommenteerija on vist arvamusel,et tuleks end kohe maha lasta. Ilmselt ta ka teeks nii, kui endal oleks midagi t6sist. Elu tuleb nautida. Paljudel kel on see haigus on ka lapsed. Ja paljud elavad elu ilma 2genemisteta.
Nimi...MO26. mai 2015, 16:39
Minul avastati SM 13 aastasena ning järgnevad 10 aastat kulges sagedaste ägenemiste ja remissioonidega. Õnneks kõik sümtomid paranesid. Siis sain 2aastat keemiaravi, mis peatas kogu protsessi, edasi olen Rebifi peal. Praeguseks olen 33 aastane ning mul pole 10 aastat mitte ühtegi ägenemist olnud ja ma tunnen end suurepäraselt, kui natuke kiirem väsimus ja tundlik põis välja arvata. Tean, et minusuguseid on veel, kellel peale keemiat kõik peatus, ma ei ole erand. Haiguse alguse järgi ei saa prognoosida kulgu- ei ole kindlat reeglit.
Mo26. mai 2015, 16:31
Minul oli esimene ägenemine 13 aastaselt. 10 aastat olid erinevad ägenemised ja taandumised. Siis sain 2 aastat keemiaravi, mis haiguse täielikult peatas. Kahjuks peatas see ka minu munasrajade töö. Edasi 10 aastat olen Rebifi peal. Peale keemiat ei ole mitte ühtegi ägenemist olnud. Jah, ma küll väsin kiiremini ja põis on tundlik, aga see on vaid Kindlasti ei ole mingit seost haiguse avastamisega Praegu olen 33 n ning edasi olid pausid ja
Mo26. mai 2015, 16:31
Minul oli esimene ägenemine 13 aastaselt. 10 aastat olid erinevad ägenemised ja taandumised. Siis sain 2 aastat keemiaravi, mis haiguse täielikult peatas. Kahjuks peatas see ka minu munasrajade töö. Edasi 10 aastat olen Rebifi peal. Peale keemiat ei ole mitte ühtegi ägenemist olnud. Jah, ma küll väsin kiiremini ja põis on tundlik, aga see on vaid Kindlasti ei ole mingit seost haiguse avastamisega Praegu olen 33 n ning edasi olid pausid ja
see ON ravitav!26. mai 2015, 16:10
blablaaa, et on ravimatu ja pärilik, mida iganes... see haigus on täiesti ravitav!!! kuid tavameditsiini mõistes muidugi mitte.. kui abivajaja otsima hakkab, leiab ka lahenduse
kanep 26. mai 2015, 15:14
aitaks leevendada spasme ja krampe, mis jalgades tekivad, kui need on osaliselt halvatud. Spastiline parapleegia on see. Aga nii palju kui SM-haigeid, nii palju on ka erinevusi. See on tingitud sellest, et millisest kohast on su müeliinkest kahjustatud. Ja kolletest peas. Põhihädad ongi käimisraskused, nägemine, põie pidamatus, halb diktsioon. Kuid mõnel võivad olla väga haiged ka hoopis käed. Pärilikuks peeti ka nõukogude ajal. Praegu mitte. Ja kirjutage ainult enda kogemustest või tegelikest teadmistest, mitte oletuslikke asju. Laeimalt võttes on iga haigus eelsoodumuslik ja tingitud mingitest pärilikest teguritest. Mõni joob ja suitsetab terve elu ja ei mingit vähki. Mõni teeb sporti iga päev ja elab tervislikult, isegi ülimalt, aga tulemus?
mnjah26. mai 2015, 14:33
ja minul diagnoositi see haigus siis kui olin 15 ja tänaseks praktiliselt 15 aastat elanud sellega. Ei ole miskit teha, trenn ja füüsiline on mind hoidnud omal jalal ja tuleb edasi jätkata mitte alla anda.
...26. mai 2015, 13:30
Õnne,ei oskagi sulle midagi öelda,ole tubli ja loodan,et haigus sinu igapäevaelust hoiab end kaugemale.põen ka ise rasket haigust,mis laseb küll elada,aga iga päev tuletab ennast meelde ja hangib tüsistusi juurde.vahel tuleb must masendus peale,aga alati kui jälle haiglas olen,siis vaatan,et issake,mis ma nutan,kui palju on inimesi veel palju hullemate ja raskemate haigustega,mina ju elan veel.tõsi,ma ei tea kaua ,aga sedagi aega tuleb kasutada maksimaalselt.ole ka sina tubli ja pea püsti.
kats26. mai 2015, 13:29
Need kes siin väidavad, et SM on päritav. See, et sama haigus on ka mõnel teie pereliikmel ei tee seda veel pärilikuks haiguseks. Ka minul on suguvõsas veel ühel inimesel peale minu see haigus aga see on pigem erand kui reegel. Peale seda kui haigestusin olen otsinud kõikvõimalikku infot ja uurinud ka arstilt, pärilikust ei kinnita aga mitte ükski allikas.
naine226. mai 2015, 12:18
See ei ole p2ritav, minu suguv6sas pole kellegil teisel seda.
12:18, 26. mai 2015-le26. mai 2015, 13:20
On päritav. Minu ema põdes seda ja see avastati ka minu õel.
26. mai 2015, 12:17
See ei ole p2ritav, minu suguv6sas ei ole kellegil teisel seda.
naine26. mai 2015, 12:00
Olen kuulnud, et see on päritav haigus ...
Naine26. mai 2015, 12:25
See ei ole päritav haigus
leo26. mai 2015, 20:24
Tegelikult see haigus pole päritav, aga elu ei ole nii must ja valge. Igal reeglil on erandeid. Mina isiklikult tean kolme juhtumit eestis, et see haigus on nii emal kui ka tütrel.
kt26. mai 2015, 11:59
Minu isa sai tõesti oluliselt kergendust, kui loobus täielikult gluteeni sisaldavatest toiduainetest ja asendas need muudega. Talle mõjus medikamentoosne ravi väga kurnavalt ja ta lihtsalt loobus sellest. Kuid juba ca 3 kuud pärast söömise korrigeerimist toimus oluline sümptomite taandumine (haigus ilmselt ikka jääb alles), varasemalt esinenud järske tagasilangusi (kui pidi haiglasse suisa minema, sai vitamiinisüste jne) enam ei tulnudki. Kahjuks suri ta mõned aastad tagasi vähi tagajärjel, nii et ei teagi, kui kaua ja kuidas gluteenivaba toit oleks teda aidanud. Igatahes tasub toiduga proovida, julgustan.
kt26. mai 2015, 12:11
Ahjaa, minu isal ei olnud küll nägemisprobleeme, ja vaevalt et toit nüüd juba pimedaks jäänud silma aitab. Kuid lihaskanguse, tasakaaluhäirete, sagenenud nõrkuse ja kaasnenud depressiooni vastu aitas küll.
mnbv26. mai 2015, 11:37
Ülikoolis rääkis meile õppejõud, et see on lihasehaigus. Meie rühm sai vaidlemise eest halva hinde. Kellel on õigus või õigust polegi?
vilets haigus26. mai 2015, 11:33
SM hävitab närvikiudude müeliinkesta. Seepärast ei ei saa närviimpulss seal enam normaalselt kulgeda. Müeliiin ei taastu kunagi, see asendub sidekoega.Inimesel on mijoneid närvikiude, mis reguleerivad kõigi organite tööd. Seepärast on SM sümptoomid väga mitmekesised : jalgade halvatus, pimedus, kõhulahtisus, tasakaaluhäired, põiehäired,meestel impotentsus,naha tundetus,liigutuste koorineerimatus,ülielavad refleksid,depressioon, lõpuks ka dementsus ja surm. Mida nooremalt inimene haigestub, seda kiiremini ja raskemini haigus üldiselt kulgeb. Mingit ravi sisuliselt pole peale vaevusi ja valusid kergendava .Naised haigestuvad rohkem kui mehed ja inimesed mereäärsetes maades palju rohkem kui sisemaal.
mina haigestusin 29.a.-selt ja 56-selt on veel suht normaalne elada, suudan veidi käia ning näha.Mul on vedanud .Oleks haigestunud 10 aastat varem , oleks lugu palju halvem
Teadja26. mai 2015, 11:40
Haigus kulgeb kõigil erinevalt, ei ole normaalne inimestesse paanikat külvata, et mida varem algab, seda raskemalt on. Kõigil ei olegi nägemisega ega kuulmisega häireid.Ja elada võib ka 90aastaseks, et ei ole suuremaid takistusi.
paraku26. mai 2015, 13:20
paraku nii see on. Mida nooremalt algab , seda raskemini kulgeb ja kiirem on lõpp.See on reegel . Erandeid võib alati ette tulla ja mõnel inimesel avastatkse SM alles 70-aastaselt .Kuid need on haruldased juhtumid.
teate26. mai 2015, 23:36
igal inimesel kulgeb haigus omamoodi,on palju erinevaid tegureid mis mõjutavad arengut.oleneb inimese enda vastupidavusest,suhtumisest,teistest haigustest.keegi ei tea ju,miks mõni paraneb vähist,miks mõnel tuleb tagasi jne.
ma26. mai 2015, 14:37
julgen vastu vaielda.
Maarja koolist kunagi....26. mai 2015, 10:32
Ônne, mul on väga hea meel et sa julged sellest kôva häälega rääkida teistele, ja et sa seda nii väga ei karda välja näidata. Oled loonud pere ja ei karda (loodan ainagi) et su lapsega on sama asi, vôi nii :) Jaksu ja Jôudu sulle ka edaspidi!
shaakal26. mai 2015, 11:35
Ega see ei ole geneetiline ega pärilik haigus, et nii lollilt pead kedagi hirmutama.
shaakalile26. mai 2015, 13:27
On. Nagu diabeetki. Kui väga sugulasi läbi uurida (tänapäeval ei suhelda ega tunta üksteist), siis leiad kindlasti kellegi. Meie peres just nii juhtuski ja arst tegelikult ütles, et nagu kõik haigused, on ka see päritav. Erandid kinnitavad vaid reeglit.
mull26. mai 2015, 20:55
http://www.sclerosismultiplex.ee/sclerosis-multiplex/mis-on-sm.html see on autoimmuunhaigus nagu reumatoidartriit, astma jt., üldiselt väga positiivselt mõjub dr Swanki dieet. Aktsepteeritavat ravi veel pole aga küll varsti tuleb, lugege meditsiinikirjandust ja jätke rumalad jutud. Lihtsalt tuleb niikaua vastu pidada.
27. mai 2015, 16:41
Aadamast ja Evast saadik arvestades oleme kõik omavahel sugulased ja seega on ka kõik haigused pärilikud
cbd26. mai 2015, 09:40
kanep aitab selle haiguse vastu
sama haiguse põdeja 14 aastat.26. mai 2015, 10:20
See võib aidata siis, kui on antud haigusest tingitud tugevad lihaspinged ja närvivalud.
Pimedaks või kurdiks jäämise vastu ei aita kanep kohe kuidagi.
Ka selle puhul ei aita, kui tekib lihaste nõrkus. Kanep võib aidata vaid lihaste pingete puhul
26. mai 2015, 10:48
Mismoodi kanep aitab müeliini kahjustuste vastu?
10:48-le26. mai 2015, 15:16
Rahakoti aitab tühjaks teha.
cbd26. mai 2015, 17:56
kahju et inimesed lollid on!
Research shows marijuana can be effectively used to treat multiple sclerosis.
mai27. mai 2015, 08:28
kanep aitaks leevendada spasme ja krampe , mis tekivad jalgades, kui nad on osaliselt halvatud.Need on siis haiguse lõppjärgus.
cbd27. mai 2015, 10:44
Kanep on abiks kindlasti. Halb, et ei saa kanepit tarvitada ja oled elulõpuni aheldatud. Just sellepärast peaksid need inimesed saama tarvitada kanepit, et elukvaliteet paraneks.
video: https://www.youtube.com/watch?v=NEOoa6Q4Bds
https://www.youtube.com/watch?v=PGpEixXNx7A
https://www.youtube.com/watch?v=_UuINKyOoz8