Järjekorraaparaat TÜ Kliinikumi registratuuris. Foto: MARGUS ANSU
Uudised
28. mai 2015, 10:40

Tartu Ülikooli Kliinikumi digiregistratuuri kaudu jõuab arstile 1% patsientidest

Tartu Ülikooli Kliinikumi digiregistratuuri kaudu on ligi kaheksa kuuga registreerinud endale esmase haigekassa poolt tasutava vastuvõtuaja 1300 inimest ehk ligikaudu 1% haigekassa esmastest vastuvõtuaegadest.

Tartu Ülikooli Kliinikum avas digiregistratuuri portaali mullu sügisel, 3. oktoobril. Haigla esindaja Kristi Tael ütles portaalile Meditsiiniuudised, et TÜKi jaoks on portaalil mitu eesmärki – lisaks patsiendile esmase haigekassa vastuvõtuaja pakkumisele ka võimalus oma andmed, kontaktid üle kontrollida ja vajadusel neid parandada, vastuvõtuaja kontrollimine meeldetuletamiseks, võlgnevuste kontrollimine ja tasumine. "See tähendab, et iga portaali külaskäik ei lõppe ilmtingimata endale vastuvõtuaja broneerimisega," lisas ta.

Tänaseks on portaali kaudu endale esmase haigekassa poolt tasutava vastuvõtuaja registreerinud 1300 inimest, so ca 1% haigekassa esmastest vastuvõtuaegadest. "Korduvale arstivisiidile registreeritakse patsient muul moel, üldjuhul arsti vastuvõtukabinetis," selgitas Tael. Lisaks on kliinikumis võimalik aega broneerida ka veebivormi kaudu, kus patsient täpset vastuvõtuaega valida ei saa (see ei nõua ID-kaardiga sisselogimist).

Ülekaalukalt enam registreeritakse digiregistratuuri kaudu naistearstide ja nahaarstide vastuvõtule. Eelnevast tulenevalt on naisi broneerijate seas rohkem kui mehi, vahe on kolmekordne. Vanuseliselt on ühtlaselt jaotunud vahemik 20-59.

Portaali kaudu on kliinikumile laekunud tänaseks 11 500 eurot (s.o visiiditasude ettemaks + maksmata arved).

Tale lisas, et patsiendiportaali käivitamisel ei ole kliinikum sellele reklaami teinud, haigla portaal on kenasti kodulehelt üles leitud. Praegu tegeleb kliinikumi IT-teenistus portaalile lisafunktsioonide programmeerimisega.

"Portaali käivitamisel näeme, et ID-kaardiga sisenemine võib osutuda keeruliseks ning kahjuks on mobiil-ID täna ikkagi veel vähe levinud," ütles haigla esindaja.