Hea nõu

Kümme levinuimat väidet, millega arstid kipuvad patsiente haneks tõmbama (10)

LISA KOMMENTAAR

Lisan omalt poolt veel mõne29. mai 2015, 12:56
1: arstiteadus pole veel nii kaugele arenenud
2: Teie haiguse põhjuseid veel ei teata
3: Teie probleem ei ole kohe kindlasti seotud toidu ja veega
4: kui te võtate ettekirjutatud ravimit ettekirjutuse järgi saate terveks
5: Et mitte haigestuda, peate kindlasti ennast vaktsineerima
6: teie ülekaal on sellest, et sööte liiga palju rasva
7. keemia ja kiiritusravi teeb teid terveks
8. osteoporoosi korral tuleb tarbida ohtralt piima sest selles on kaltsiumi
Väga hästi on med- koolitusel ainepunkt omandatud " kuidas tulla toime keerulisema küsimusega"
fr29. mai 2015, 08:10
Mina küll siin Eestis tänapäeval selliseid arste näinud ei ole. Minu arstid on olnud väga hoolivad ja absoluutselt kompetentsed. Aga selliseid tüüpe oli nõuka ajal terve Mustamäe polikliinik täis. Meil Sõpruse pst uues majas noored inimesed surid nende "ravitsemise" tõttu üksteise järel.
HAIGE29. mai 2015, 07:37
1975....AASTAL ---OLID KÕIK EESTIMAA JA ERITI TARTU ARSTID IKKA
VÄGA HEAL TASEMEL ;;; ERITI PAIMRE---JA dr. TIKK TARTUS,,,
OMA KÄTEGA TEHTI IKKA IME TEGUSID,,,,
""""AGA TÄNA 2015 VAATAB ARST OTSA JA
ISEGI EI SAA ARU -----MIS HAIGUSEGA VÕIB TEGU OLLA ?????????
mõned mõttekillud28. mai 2015, 20:05
1. ajakirjaniku rumalus-fibromüalgia ongi psühhosomaatiline haigus (psycos =hing ja soma=keha)
2.Milleks pöörduda arstile,kui võid ajakirjaniku arvates end toitumisega ravida? Aga sellepärast,et inimene on laisk,lohakas ja keegi teine peab tema hädades süüdi olema.Väide-ei söö suhkrut-ei haigestu südamehaigustesse,diabeeti,vähki,autoimmuunhaigustesse? Kui vaid suhkru eemaldamisega menüüst neid haigusi vältida saaks,olek ssee ju Nobeli preemiat väärt! Samas küsimus postulaadi püstitajale .Miks ajuinfarkti ja muude ajuhaiguste puhul tõuseb veresuhkur? Eks ikk aselleks,et parandada aju energeetikat ja toitumist .Kõrge veresuhkur on talutav ja inimene sageli seda ei tajugi,kuid hüpoglükeemia viib koomasse.
3.Tavaliselt otsivad teisest arvamust" polkovniku lesed",need psühhosomaatikud.Aga mida siis teha,kui ei usu oma perearsti ja soovid teisest arvamust? Sel juhul pead tegema avalduse ja suunduma teise arsti nimistusse.
4.Kui arst pole oma diagnoosis kindel,on ta kõhklev ja ei tea,mis patsiendil viga on . Osa haigusi kulgeb ajas ja ruumis Tark arst seda ka patsiendile ütleb .Kõiki diagnoose ei saagi esmasel kohtumisel välja panna .Tavaliselt jäävad sellised haiged jälgimisele. Ka varem pandud diagnoosid vajavad vahel korrigeerimist,sest meditsiin ju areneb,paranevad diagnoosimis ja ravivõimalused. Inimorganism on seotud mudel,kui kusagilt logiseb,toob see kaasa kogu organismi häire.Näide elust-kui juhtmes tekib lühis,on kogu majapidamine pime.
5.Antibiootikume määratakse ikkagi kindlate haiguste puhul .Tänapäeval on paljudel juhtudel võimalik tekitajat määrata . Laste kõrvapõletikud on sageli mädased ja neid vaid tilkade ja paracetamoliga ei ravi . Võib muidugi,kuid laps võib jääda kurdiks ,saada meningiidi jne.
6.Statiinide probleem-ei piisa alati tervislikust toidust ja kehalisest aktiivsusest. Ka sportlikel,kõhnadel ja peaaegu midagi sööjatel on statiinid kõrged .Lähtuda tuleb ikka igast juhtumist eraldi ,Sellesk on meditsiinis ka eeskirjas ehk guidlined.
7.Vanadel arstidel vanad võtted? Tänapäeval ei saa meditsiinis töötadagi,kui sa pole kursis kõige uuega-aparatuur,medikamendid,ravivõtted,protseduurid ,ravijuhised Töös peab kasutama arvutit,digiretsepte. Arstidel on kohustus läbida aastas 60tunni ulatuses täienduskoolitusi. Jah,vanal arstil on eelis ja see on kliiniline kogemus,vaist tabada seda iva.
10.Arst peaks patsiendile aru andma,mitu uuringut või protseduuri ta on teinud ? Kahjuks pole arstidel kaasas märkmikke,kuhu riste vedada . Igal erialal ongi töös sees teatud protseduurid ja uuringud Kas tõesti peaks anestesioloog enne intubeerimist risti kirja panema? Hambaarst kirjutama,mitut hammast plombeeris,mitu välja tõmbas. Ü`likooli lõpetanud arst ei saakski tööle hakata,sest tal pole ette näidata piisavat hulka protseduure?
Juttu kokku kirjutades või seda mingitest allikatest tõlkides võiks ikka kohalikke olusid arvestada ja oma mõistust kasutada . Ameerika meditsiin on hoopis isevärki lugu .Nii kallist arstiabi kodanikule mujalt ei leia Kus liigub suur raha,seal liiguvad ka kriitikanooled.
29. mai 2015, 00:37
psühhosomaatilised häired - haigused, mida mõjutavad emotsionaalsed tegurid
29. mai 2015, 00:38
Fibromüalgia on krooniline seisund, mida iseloomustavad väsimus ja valu lihaste, sidekudede ja kõõluste kiudjates kudedes
tom28. mai 2015, 19:12
Arstid on inimesed nagu me kõik - ekslikud, valelikud, laisad. Seda tuleb alati meeles pidada ja nende juttu tuleb kuulata eelarvamusega.
Saast!28. mai 2015, 18:46
Järjekordne "artikkel" järjekordsest "uurimusest".
Malviina28. mai 2015, 17:20
Ma arvan ka jah, et arstide eesmärk on inimesi erinevatel viisidel haneks tõmmata. Väga sisukas artikkel!!
L@SSIE28. mai 2015, 15:47
Au ja kiitus nõiaelladele, kes meie rahva terveks teevad. Jah, arstid ei tea ju midagi, ei tea midagi, ei tea midagi.