Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
1. juuni 2015, 13:50

Meestele! Urineerimishäirete testi saab teha ka internetis! (4)

Urineerimishäired on probleem, mis puudutab paljusid mehi ja käib meheks olemise juurde - nende esinemissagedus hakkab kasvama üle 35-aastastel meestel ja see trend on jätkuv vanemas eas.

Eesnäärme healoomulisest suurenemisest tingitud kusemishäirete üle kaebavad rohkem kui pooled üle 50-aastastest meestest. Levinud kaebused, mis meest häirivad, on öine urineerimine, nõrgenenud uriinijuga, raskenenud urineerimise alustamine ja pakitsus alakõhus. Probleemide tekkepõhjused on väga erinevad. Siiski, peamised teadaolevad riskifaktorid on vanus, hormonaalsed muutused, ülekaal ning varasemad suguteede põletikud.

Eesnäärme healoomulise suurenemisega seotud kusemishäirete hindamiseks on välja töötatud spetsiaalne IPSS küsimustik. See on kõige olulisem uuring healoomulise eesnäärme suurenemise diagnoosimisel ja eriti ravivalikute tegemisel. Testi saab mugavalt teha siin nii oma arvutis kui nutiseadmes. Testi tulemusest võib informeerida oma perearsti või pereõde, kes oskab anda edasised soovitused urineerimishäirete leevendamiseks. Ühtlasi saab kodulehelt esmase ülevaate haiguse ja selle ravi kohta.

Et teema on aktuaalne, näitab seegi, et lühikese aja jooksul (test on avalik olnud kaks nädalat) on testi lahendatud juba juba ligi tuhat korda. Meestel, kellel urineerimisega seotud kaebused puuduvad, soovitavad arstid eesnääret alates viiekümnendast eluaastast kontrollida vähemalt üks kord aastas.