Rakvere AQVA spaas toimuvad jalamassaažid, mida viib läbi Filipiini terapeut, kes survestab kõiki talla all olevaid punkte kas siis sõrmede või tiikpuupulgaga.Foto: Rakvere Aqva spaa
Keha
3. juuni 2015, 16:03

Jalahoolitsused mõjutavad kogu keha tervist

Suve ja paljaste varvaste hooaja lävel on paras hetk mõelda jalahoolitsustele – lisaks kauni väljanägemise andmisele turgutavad need kogu keha heaolu.

"Enda eest hoolitsemine ja enda armastamine ei peaks sõltuma hooajast. Iga koduloom vajab paitust ja hoolt iga päev, samuti ka iga inimene," räägib Rakveres asuva AQVA spaahotelli spaajuht Eeva Salusoo. Tema sõnul on ühes iluhoolitsuses peidus kuhjaga südant paitavat hellust, mis aitab igal inimesel olla tervem. "Ühe hoolitsuse mõju ei piirdu ainult ajaga küünelaki koordumiseni, vaid see on pikemaajalisem investeering tervisesse ja enda heaolusse," kinnitab ta.

Jalatallamassaaž viib peavalu ja unetuse

Seda enam on suve ja paljaste varvaste hooaja lävel paras hetk mõelda jalahoolitsustele. Salusoo räägib, et kvaliteetse jalahoolitsuse puhul kooritakse hoolikalt taldade alla tekkinud vana nahk ja paksendid. "Nahk on pärast seda palju pehmem ja siidisem, mis annab oma panuse sellesse, et kallim võib õhtul kodus mõnusalt hoolitsetud jalgu paitada," naeratab ta.

Kuid lisaks esteetilisele välimusele ja naiselikele jalgadele annavad jalahoolitsuse ka terve keha heaolusse oma panuse. Idamaade uskumuste kohaselt on just jalgade all rohkelt punkte, mille abil saab mõjutada tervet organismi. Nii usutakse, et jalamassaaž aitab parandada vereringet kogu kehas, vähendada stressi, parandada seedetegevust, lõdvestada alaselja pingeid ehk see tasakaalustab kogu organismi funktsioneerimist.
Salusoo sõnul on Rakvere AQVA spaas eraldi jalamassaažid, mida viib läbi Filipiini terapeut, kes survestab kõiki talla all olevaid punkte kas siis sõrmede või tiikpuupulgaga. "Igal juhul aitab stimuleerimine ja sügav massaaž ergutada vereringet," kinnitab ta lisades, et jalatalla all asuvaid punkte masseerides on võimalik leevendada ka peavalu, palavikku, kõhuhädasid, parandada vereringet ja aidata kaasa lõõgastumisele ning hea une tekkimisele.

Ka on olemas ekstra hoolitsused, mis muudavad samaaegselt jalad kauniks kui aitavad kehast ka jääkaineid väljutada. Selleks kasutatakse hoolitsustes detoksimist abistavaid aineid. "Meie hoolitsustes kasutatakse MarinaVital® kompleksi, milles on lisaks vitamiinidele, aminohapetele ja ensüümidele ka mürkide väljutajana tuntud spirulina," räägib spaajuht.

Hoolitsused aitavad tervisehädasid ennetada

Ja mõnus ning luksuslik on see igal juhul. Salusoo kirjeldab Pedix Detox jalahoolitsust, mis algab jalavanniga, kus on ingverijuureekstrakt, hobukastan, kofeiin, aedkressiekstrakt. "Kofeiin on teada-tuntud veeväljutaja, mis koos hobukastaniga aitavad eemaldada jääkaineid," selgitab ta. Järgneb koorimine naturaalse jääkaineid väljutava koorijaga ning seejärel tehakse elustavat ja jääkainet eemaldavat jalamaski.

Salusoo kinnitab, et ühe hoolitsuse mõju, olgu see siis kasvõi jalahoolitsus, ei piirdu ajaga küünelaki koorumiseni, see on pikemaajalisem investeering tervisesse ja enda heaolusse. "Igasugused iluhoolitsused tunduvad olevat pigem varakate daamide luksus, kuid tegelikult võiks see kõigi jaoks olla vähemalt kord aastas kohustuslik ettevõtmine nagu hambaarsti juures käik. Ka teadus kinnitab spaakülastuse kasulikkust, et püsida tervem ning ka leevendada või ennetada mitmeid hädasid," räägib ta.