KardioloogiaFoto: TIINA KÕRTSINI
Terviseuudised
7. juuni 2015, 12:42

Eesti Kardioloogide Seltsi asub juhtima doktor Peep Laanmets

Laupäeval, 6. juunil valis Eesti Kardioloogide Selts oma liikmete hulgast uue juhatuse. Seltsi presidendiks valiti doktor Peep Laanmets.

Dr Laanmetsa sõnul seisab tal seltsi juhina ees koos haigekassaga kardioloogia eriala teenuste struktuuri kaasajastamine, et teha patsientidele võimalikult kättesaadavaks parim ja kaasaegne ravi.

"Südame- ja veresoonkonnahaigused on Eestis jätkuvalt surma põhjustena esimesel kohal. Selts pöörab endiselt suurt tähelepanu haiguste ennetusele, kuid lisaks saab põhirõhk nii tänavu kui järgmisel aastal olema südamehaiguste ravi võimaluste kaasajastamisel ja kättesaadavuse parandamisel. Kardioloogias on kasutusel ning tõenäoliselt lisandub veelgi tipptehnoloogilisi ravimeetodeid, mille kompenseerimiseks oleme esitanud haigekassale mitmeid uute teenuste taotlusi," rääkis dr Laanmets.

Viimased kaks aastat seltsi juhtinud prof Margus Viigimaa sõnul on Eesti Kardioloogide Selts jõudsalt arenenud. Seltsi tähtsündmused olid 2013. aastal seltsi 50. aastapäeva konverents  ja äsja Tallinnas toimunud XXV Põhjamaade- ja Balti kardioloogide kongress.

Eesti Kardioloogide Seltsi juhatusse valiti dr Margus Viigimaa, dr Arno Ruusalepp, dr Veiko Vahula ning dr Märt Elmet. Seltsi sekretäriks kinnitati dr Priit Kampus ning laekuriks dr Kaarel Puusepp.

Dr Laanmets töötab Põhja-Eesti Regionaalhaigla invasiivkardioloogia osakonnas.