Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
9. juuni 2015, 13:18

Ettevaatust solaariumiga! Lisaks nahavähile võib sealt saada ka hulga teisi tõbesid (2)

Jahedad ilmad võivad tekitada soovi solaariumisse päikese kätte sooja pugeda, kuid sellega tasub hoogu pidada – lisaks nahavähile ohustab solaarium ka mitmete teiste tervisehädadega.

USA haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse teadlaste uuring kinnitab nimelt, et solaariumis käimine toob kaasa ohtralt vigastusi, millega lõpuks tuleb abi otsida erakorralise meditsiini osakonnast, vahendab Huffington Post.

Ajakirjas JAMA Internal Medicine avaldatud uuringu andmeil puututakse Ameerika haiglates aastas kokku umbes 3200 solaariumist saadud vigastusega.
82,2 % juhtudest saavad vigastusi naised, 35,5% vigastatutest on 18-24 aastased. Kõige sagedasemad vigastused on nahapõletused, minestamised ja silmavigastused. Lisaks võivad solaariumid põhjustada allergilisi reaktsioone, nahalööbeid, sügelust ja naha kuivust.

Ning kui solaariumi pole puhastatud, võib tekkida nahainfektsioon: tekkida võivad kondüloomid, nahalööve ja –tüükad. Puhastamata solaariumist võib saada isegi herpesviiruse.

Lisaks ei mõju solaarium hästi nahale, selle kasutamise tulemusena väheneb järkjärgult naha elastsus, tekivad kortsud, nahk vananeb, muutub kuivaks ja ketendavaks.