Piparmündikomm vaigistab maitsenäsasid ja lõhnameelt ning talitseb seega toiduneele.Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
11. juuni 2015, 14:30

LIHTNE JA GENIAALNE: viis üllatavat nõksu kehakaalu langetamiseks (9)

Kõik geniaalne on lihtne ja vastupidi – mõnikord aitavad soovile hõlpsamini kaalust alla võtta üsna üllatavad nõksud.

1. Eemalda supilt rasva jääkuubikutega. Kui puistata supi, hautise, vormiroa või kastme sisse jääkuubik, tõmbab see rasva ligi. See rasvaplönn tuleb toidust siiski ruttu välja õngitseda, sest jää sulab kiiresti, kirjutab Harperbazaar.

2. Mälu toitu korralikult. Uurimused on näidanud, et kui inimesed aeglustavad söömist, mäluvad toitu põhjalikult ning keskenduvad selle maitsenüanssidele, tunnevad nad söömaajast suuremat rõõmu ning söövad vähem.

3. Söö väikeselt punaselt taldrikult. Itaallaste uurimus näitas, et inimesed sõid vähem soolakringleid, kui neid pakuti punastelt taldrikutelt, mitte aga sinistelt või valgetelt. Ehk on põhjuseks punase värvi seostamine ohuga. Teadlased on leidnud ka seda, et arutut õgimist saab ennetada väiksemate toidunõude abil.

4. Ime piparmündikommi. Vahel pole kõht tühi, aga ikkagi on hirmus isu midagi süüa. New Yorgi arst Stephen Gullo soovitab oma patsientsidele hingeõhku värskendavat kanget piparmündikommi. See vaigistab maitsenäsasid ja lõhnameelt ning talitseb seega toiduneele.

5. Ära pinguta range dieediga üle. Inglased jälgisid nelja kuu jooksul naisi, kes sõid kahel päeval nädalas vaid 650 kalori jagu, kuid ülejäänud päevadel tohtisid pruukida toitu 2000 kalori eest. Kontrollrühm sõi iga päev 1500 kalorit. Ja mis selgus? Esimene rühm võttis kaalus rohkem alla. Seega ei maksa range dieediga üle pingutada.