Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
11. juuni 2015, 16:20

AINULT NAISTELE: neli fakti orgasmi kohta (14)

Vabanemistunnet seksi ajal ihkavad paljud, kuid kolmandik naistest ei jõua kunagi seksuaalse naudingu tippu. Mõnikord on selle taga peidus ka teadmatus orgasmi olemusest.

Yahoo! Shine toob välja neli fakti orgasmi kohta, mida võiks iga naine teada.

* Orgasm nõuab keskendumist. Ei ole täpselt teada, mis põhjusel või kuidas naised orgasmi saavad. Üht teatakse küll: kolmandik naistest seksuaalse naudingu tippu ei jõua. Uuringud seletavad seda inimese anatoomiaga. Nimelt olevat nii, et mida lühem on vahemaa naise kliitori ja vagiina vahel (ideaalis vähem kui 2,5 sentimeetrit), seda lihtsam on partneril naise ülitundlikke kehaosasid stimuleerida. Ka on teada, et orgasmi saamine nõuab keskendumist ja pidevat partneri tähelepanu, uuringute järgi umbes 20 minutit. Suurel osal kiire eluviisiga inimestest pole aga tänapäeval enam sellist aega või keskendumisvõimet.

* Sa võid orgasmi saada kõige ootamatumas kohas. Jah, naised on kogenud orgasmi nii jõusaalis treenides, lennukis magades kui sünnitades. Spontaansed, mitte-seksuaalsed orgasmid võivad tekkida suguelundites suurenenud vereringluse tõttu, kombineerituna vibratsiooni või kliitoriga kokkupuutest. Muide, umbes veerand naistest on trenni ajal orgasmi saanud.

* Parim orgasm paneb su paariks minutiks värisema. Uurijad on teinud kindlaks, et intensiivsed orgasmid hõlmavad kaheksat kuni kahtteist vaginaalset kokkutõmmet, igaühe pikkus on 4-9,6 sekundit. See tähendab, et korralik orgasm võib su paariks minutiks värisema panna.

* Mõni orgasm muudab oimetuks, teine lihtsalt rahustab. Uuringute järgi vabaneb orgasmi kogemisel seksi ajal 400 korda rohkem prolaktiini kui masturbeerimise ajal. See hormoon muudab inimesed uniseks ja küllastunuks. Sellega saab seletada tõika, et kui naistel on pärast eneserahuldamist veel energiat näiteks kodu koristamiseks, siis pärast seksi suudab ta vaid rahulikult lamada.