Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
12. juuni 2015, 13:20

ÕÕVASTAV JA OOTAMATU: Verevähk andis endast märku kogu keha katvate verevalumitega (13)

37-aastane naine ärkas ühel hommikul kogu keha katvate hirmuäratavate lillakat ja kollast tooni verevalumitega. Kuu aega hiljem sai ta teada, et põeb leukeemia haruldast vormi.

"Kui nad ütlesid mulle, et mul on leukeemia, lagunes mu maailm koost," meenutab 37-aastane Thea Wilson. Tal ei olnud varem mingeid märke haigusest. Tagantjärele mõeldes oli ta ehk veidi väsinum, kui tavaliselt, kirjutab Daily Mail.

Kuid ühel hommikul pärast pidu ärgates katsid tema keha suured lillakat ja kollast tooni verevalumid. Verevalumite teke oli tõeline müsteeria, sest naine ei olnud eelmisel õhtul võtnud ühtegi napsu ja ta teadis, et ei ole ei kukkunud ega sattunud kaklusesse. Thea tunnistab, et oli vaatepildist šokeeritud.

Kui sinikad paari päevaga ei taandunud, läks naine perearsti juurde. See diagnoosis Theal raske trombotsüütide häire, mis võib verevalumeid põhjustada. Aga õnneks saatis perearst naise kohe ka luuüdi biopsiat tegema ning kuu aega hiljem oli selge: Theal on haruldane leukeemia vorm äge promüelotsütaarne leukeemia. See on haruldane verevähk, mis avastatakse aastas vaid sajakonnal inimesel.

Edasi alustati kiirelt kemoteraapiaga, sest vere kehva hüübimisvõime tõttu ähvardasid naist surmavad sisemised verejooksud. Imekombel on ta kuus kuud hiljem paranemas. Siiski peab ta järgneva kolme aasta jooksul käima iga 12 nädala tagant analüüse andmas.