Kõhugaasidel on reeglina kaks põhjust. Valdavalt tuleneb see seedimisprotsessi kaasnähuna, kuid mõnikord ahmivad inimesed sisse liiga palju õhku, kirjutab Healthmeup.
Esimesel juhul on peeretamise taga soolestikus pesitsevad bakterid, mis toitu kasulikeks toitaineteks muutes toodavad ka haisvat kõrvalprodukti vesiniksulfiidi.
Teisel juhul neelab inimene õhku juues, süües, rääkides või hingates. See õhk liigub läbi mao ja soolestiku ning väljub peeruna.
Iga kärts peeru sisaldab 59% lämmastikku, 21% vesinikku, 9% süsinikdioksiidi, 7% metaani ja 4% hapnikku. Ning see kõik on täiesti normaalne. Terved inimesed suudavad sedaviisi igapäevaselt väljutada 1,9 liitrit gaase.
Kuid peeretamist saab ka targalt toitudes veidi vähendada. Kui soovid mitte peeretada, väldi järgmisi tooteid:
• Mais ja maisitooted
• India road
• Hiina toit
• Kääritatud toidud
• Töödeldud ja soolased toidud
Kommentaarid