Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
31. mai 2018, 21:45

Kümme põhitõde kaalulangetajaile

Tervislik kaalulangetamine on pikka aega kestev tegevus, mis nõuab kindlameelsust ja järjepidevust. Üldjuhul pole sellel tegevusel ka mingeid salanippe, tuleb teada vaid kindlaid põhitõdesid.

YourTango toob välja kümme põhitõde kaalulangetajaile.

1. Söö hommikusööki. Inimesed, kes söövad hommikuti, võtavad paremini kaalust alla. Hommikune söömine käivitab ainevahetuse, mis omakorda võimaldab kaloreid põletada.

2. Jälgi toitumist. Parim ja kindlam viis kaalust alla võtta on loobuda töödeldud toidust ja asendada see värske kraamiga.

3. Piira toidukoguseid. Ka tervislike toitudega ei maksa liialdada, sest kui sa sööd rohkem, kui vaja, on kaalu raske säilitada. Jälgi toidukordade ja portsude kalorsust.

4. Tee trenni. Kui soov kaalust alla võtta on kindel, et piisa 15-minutilisest treeningust mõned korrad nädalas. Kaalulangetamisperioodil oleks parim trenni teha kuus korda nädalas, korraga 50-60 minutit.

5. Sea endale väikesed eesmärgid. Kaalulangetusperioodil on kasu sellest, kui seada endale väikeseid vaheeesmärke. See näitab paremini arengut ning viib kindlamalt lõppeesmärgi poole.

6. Joo vett. Paljud inimesed ajavad janu näljatundega segamini. Igatahes aitab vee joomine hoida keha vormis ja vältida liigset söömist.

7. Planeeri ette. Ka kaalulangetusperioodil võib end premeerida millegi heaga, kuid planeeri see ette, et oleks siht, millele keskenduda.

8. Tee jõutrenni. Jõutrenni ei takista kaalu langetamist, vastupidi. See suurendab lihasmassi ja kiirendab ainevahetust.

9. Puhka. Igal öösel tuleb korralikult magada seitse-kaheksa tundi, siis on kehal piisavalt energiat. Ebapiisav uni suurendab söögiisu ja raskendab ka tulemuslikku treeningut.

10. Jää positiivseks. Kohtle end ka kaalulangetusperioodil hästi, siis tunned, kuidas suudad paremini oma eesmärgile keskenduda. Säilita huumorimeel, ela päev korraga ja mõtle positiivselt.