Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
15. juuni 2015, 16:19

Ameerikas kavandatakse tugevamat kontrolli homoöpaatiliste ravimite üle (6)

Regulatsiooni puudumine homoöpaatiliste ravimite üle, mis võimaldab inimestel ise end ravida teaduslikult tõestamata raviviisil, on meditsiinitöötajad ajanud pahaseks.

Seepärast on USA seadusandjad võtnud hindamisele homöopaatilise ravi ohutuse ja efektiivsuse ning vajaduse selle hiiglasliku tööstusharu reguleerimiseks, vahendab portaal Health24.

Küsimuse on tõstatanud Ameerika toidu- ja ravimiohutuse amet, mille andmeil on homoöpaatiliste ravimite tootmises toimunud viimase veerandsaja aasta jooksul plahvatuslik kasv. Amet on saatnud alates 2009. aastast kümneid hoiatuskirju neid ravimeid tootvatesse ettevõtetesse. Selle aasta märtsis hoiatas amet ka tarbijaid, et homoöpaatiliste ravimite kasutamine astma raviks kasutades riskivad nad oma tervisega, sest ravimite ohutus ja tõhusus on kindlaks määramata.

Homöopaatilised ravimid kutsuvad nimelt esile olemasoleva haigusega sarnaseid sümptomeid, eesmärgiga stimuleerida keha enda loomulikku võimet end ise ravida.

Ravimite kättesaadavus ning tõenduspõhisuse puudumine on pannud meedikud muretsema – kuigi ravimifirmad kinnitavad vastupidist, puuduvad usaldusväärsed tõendid, et see ravi kõigi seisundite ravis toimib.