Keha

Allergoloog: Eesti inimesed kipuvad endal asjatult toidutalumatust diagnoosima (4)

LISA KOMMENTAAR

1. juuli 2015, 03:55
laktoositalumatust tuvastatakse väga julmalt. joodetakse laktoosilahus sisse ja võetakse iga natukese aja tagant verd. kui on laktoositalumatus, siis on terve päev tuksis, sest kõhuvalu on hirmus.
kurb30. juuni 2015, 17:49
aga riiklik meditsiin ei tuvastanud vaatamata (rõhutan arsti sõnu) VÄGA kallitele analüüsidele mitte kui midagi, kuigi sümptomid olid lausa silmaga näha. Erakliinik tegi analüüsid ja tuvastati komplekstalumatus. Nii palju siis meie meditsiinist ja kuhu mõttetult raha läheb. Inimesed, ärge loobuge otsimast lahendusi, kui perearst ja allergoloogid on Teid lootusetuks kuulutanud ja ei mingit diagnoosi andnud vaid andnud hoopis sooviutse: "Peate "selle haigusega" harjuma ja elu lõpuni elama" Nii kaua kui meie tavameditsiin ei suuda kõige tavalisemat toidutalumatust diagnoosida (vähemalt minul ei suudetud), pole üldse mõtet sellele aega ega raha raisata, aga probleem on kahjuks tõsisemast tõsisem.
haige18. juuni 2015, 13:46
Minul on biopsiaga diagnoositud tsöliaakia ning pikka aega oli söögikohtades raske oma probleemi teadvustada, et mida ma süüa võin ja mida ei tohi. Nüüd, tänu "gluteenitalumatuse buumile", on teadlikkus sellest oluliselt paranenud. Gluteenitalumatusest kuuldes ei tehta enam nägusid, et mis vigur see on? Paranemisruumi veel on aga mina igatahes olen rahul.
Sina vähemalt tead,18. juuni 2015, 14:32
millest kirjutad. Aga olen lugenud kommentaare, kus teati täpselt, et enamus inimesi põeb laktoositalumatust.