Toiduuudised

Lugu ilmus esmakordselt 2010. aasta juunikuu Tervis Plussis.

Inimlik suhe laktoosiga (9)

LISA KOMMENTAAR

HeH29. juuni 2015, 17:43
kuna minu pikk kommentaar koos argumentidega kustutati ära (aitäh, Õhtuleht) , siis lisaks kaks viidet lugemiseks. Piimatööstus on kasuanhen tööstus ja loomulikult promob ta oma toodet. Inimene võiks targem olla..
http://kehakeel.ee/2012/08/piim-kas-vajalik-toiduaine-meie-toidulaual/
http://www.hingepeegel.ee/toitumine/piim-ja-inimese-tervis/
HeH29. juuni 2015, 20:39
Suures koguses piima tarbimine võib põhjustada munasarja- ja eesnäärmevähki ning naistel ka südame- ja veresoonkonna haigusi.
Bioloogiliselt on ligi 70 protsendi maailma inimeste organismid lapsepõlves või varases puberteedieas lõpetanud ensüümi laktaasi, ehk aine, mis suudab lagundada laktoosi, tootmise.
Laktoositalumatuse poolt põhjustatud gaasid kõhus võib ju ära kannatada, kui saaksime tugevad luud. Kuid kas see on ikka teaduslikult tõestatud, et tugevad luud saab tõesti piima juues? Sageli ei mõjuta tervist ainult üks toiduaine. Kui 70% maailma rahvastikust piima ei talu ja seda seepärast ei tarbi, kuidas neil siis luud tugevad on?
Harvardi ülikooli teadlased on uurinud piimatoodete koguse vajalikkust, mida me tarbime ning on selgunud, et tegelikult ei vaja me piimatooteid
Maades kus tarbitakse piima vähe, esineb oluliselt vähem südamehaiguseid, osteporoosi, luuhõrenemist, puusaluumurde, ülekaalulisus, kaariest.
ys29. juuni 2015, 08:20
See igasugu laktoosivabade kaupade tootmine on puhas äri, millel pole miskit pistmist inimeste tervisega. Ja enamik meie nn "alergikuid" ja "mitte talujaid" on ainult ise enda pandud otsusega. Enamik neist pole kunagi saanud arstlikku kinnitust selle kohta, et neil tegelikult ka miski viga on. Ja lausa kurb on lastest, kelle emad neile sellise "iseenese tarkusest" diagnoosi ja keelud peale panevad.
HeH29. juuni 2015, 20:34
proovi - ela kaks nädalat nii, et sa ei tarbi ühtegi piimatoodet ja vaata siis, kuidas su tervis ja ensetunne on! Pean silmas ka tooteid, kus koostisosana on piim. 95% inimestest ei taha pärast seda ühtegi piimatoodet enam näha!
naine29. juuni 2015, 07:59
ma muud ei kuulegi, et noored ei talu seda teist ja kolmandat- kas seda on nii vähe, tegelikku põhjust ei otsi keegi
HeH29. juuni 2015, 20:33
tegelik põhjus on selles, et meie keskkond on järjest rohkem täis mürke, mis tekitavad neid talumatuseid, allergiaid, vähki jne. Kodukeemia, kosmeetika, TOIT jne.
Aksel kutsekoolist28. juuni 2015, 15:15
Epidemiologic studies confirm the nutritional importance of milk in the human diet and reinforce the possible role of its consumption in preventing several chronic conditions like cardiovascular diseases (CVDs), some forms of cancer, obesity, and diabetes (Nutrition, 2014).
28. juuni 2015, 15:02
Imetajad on loodud tarbima piima vaid väiksena, et saaks kiiresti kosuda. Täiskasvanud imetaja organism ei ole loodud piima tarvima. Samuti ei ole imetajad loodud tarbina teise liigi piima. Lisaks laktoosile, on piimas ka kaseiin, mille osas on väga paljud inimesed talumatud.
Mis vahet, kas28. juuni 2015, 15:34
talud või ei laktoosi. Jäärapea oled sa nii kui nii. Kas loomad rääkisid sulle, et nad kogu elu piima ei tarvita? Mina olen nimelt kaua juba täiskasvanu ja tarbin täispiima kogu aeg. Kui ma poleks loodud tarbima, oleksin haige, äärmisel juhul surnud? Tõesta, va jäärapea, teistmoodi! Jätke juba järgi see massipsühhoos, kellegi rahaahne teenimiseks!