Foto: TEET MALSROOS
Toiduuudised
23. juuni 2015, 10:55

Millisest toidust otsida jaanipidustustejärgsel hommikul tervisele tuge? (1)

„Piimatoodete seas on värskeid turgutajaid lisaks keefirile üsna mitmeid – näiteks värskete köögiviljadega valmistatud kodujuustusalat ning marjadega jogurt on kindlasti ideaalsed äratajad peojärgsel hommikul," soovitab Krista Kalbin varuda pühadehooajal hommikusöögiks külmkappi toitu, mida on kerge seedida ja mis on tänu oma värskusele ka raskema enesetunde korral isuäratav.

Krista Kalbin, Valio Eesti turundusjuht soovitab jaanipeoks süüa varudes mõelda ka hommikule ning valmistuda selleks, et hommikul võib organism vajada raskesti seeditava toiduga toimetulekuks mõningast tuge. Kindlasti soovitab ta pidustustejärgsel hommikul tervise turgutamiseks lisada ostukorvi paar liitrit keefiri.

Kehva enesetunde taga on sageli vedelikupuudus, mistõttu on esmatähtis see, et me ei unustaks hommikuti ohtralt juua. Keefir on Kalbini sõnul ideaalne jook, sest see toimib janukustutajana ning täidab pisut kõhtu, mis raskematel juhtudel ei ole hommikul valmis toitu vastu võtma, eriti kui tegu on eelmise õhtu jääkidega.

Seejuures ei pea keefiri jooma ainult naturaalsel kujul, selle sisse saab blenderdada puuvilju või marju, et turgutada keha värskendava keefiri-smuutiga. Ka leiab poelettidelt maitsestatud keefiri.

Kalbini sõnul tasub eelistada keefiri, mis sisaldab lisaks ka kasulikke probiootilisi baktereid.