Eva Pettineni raamat "Tervis Pilatesest" (kirjastus Varrak)Foto: PantherMedia / Scanpix
Raamat
22. juuni 2015, 14:18

Pilates juhatab tervisliku, kvaliteetse, õnneliku ja pika eluni (4)

Kui aega ja tahtmist spordiklubisse minna napib, on heaks abimeheks raamatud – Eva Pettineni "Tervis Pilatesest" annab võimaluse kõigil huvilistel kodustes tingimustes pilatesega tegeleda.

Miks just Pilates? Aga seepärast, et pilates on nii tervise- kui ravivõimlemine. Selle eesmärk on anda inimesele võimalus kasutada oma keha treeningus ja igapäevaelus sellisena, nagu me loodud oleme ehk mitmekülgselt liikuva ja tugevana. Teisisõnu – see treeningviis võimaldab meie kehal funktsioneerida täpselt sellisena, nagu me loodud oleme. Lisaks räägib pilatese kasuks asjaolu, et see sobib kõikidele, nii lastele kui eakatele ning aitab leevendada ka väga paljudest tervisehädadest tingitud kaebusi ning ennetada veel suuremat hulka tõbesid, vaid mõnede väga raskete haigustega see treeningviis ei passi.

Ning kui aega ja tahtmist spordiklubisse minna napib, ongi hea abimees kirjastuse Varrak välja antud raamat Eestis 19 aastat treenerina tegutsenud Eva Pettinenilt. Autor rõhutab siiski eessõnas, et raamat sobib kõigile, kes soovivad pilatest harrastada omal vastutusel. Lihtsalt, kui seda teha treeningsaalis, on olemas võimalus saada õpetust ja juhendamist väljaõppinud treenerilt.

Igal juhul on raamatus on ajakohastatud ja selgelt struktureeritud põhjalik sissejuhatus pilatesesse ning matipilatese treeningprogramm, mis sisaldab nii originaalharjutusi kui ka originaalharjutuse versiooni algajale, kesktasemele ja edasijõudnule. Iga harjutuse juures on põhjalik kirjeldus ja illustreeriv fotomaterjal, mis aitab teha harjutust õigesti. Raamatu lõpus on toodud treeningkavad erinevatele tasemetele. Raamat pole mõeldud vaid treenijatele, ka meditsiini-, tervishoiu- ja kehakultuurialal tegutsevad professionaalid saavad raamatust ülevaate kogu pilatesevaldkonna kohta.

Pilatest tasub katsetada, sest selle treeningviisi eesmärk on toetada inimese tervisliku, kvaliteetse, õnneliku ja pika elu saavutamist. Mida rohkemat üks inimhing ihata võiks?