Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
25. juuni 2015, 14:18

Tõeliselt turvaline seks: kondoomid muudavad suguhaigusesse nakatudes värvi (2)

Inglismaa keskkooliõpilased leiutasid kondoomi, mis muudab sugulisel teel levivate infektsioonidega kokku puutudes värvi.

Innovaatiliste kondoomide "S.T.EYE" sisse on paigaldatud indikaatorid, mis muudavad konkreetsete bakterite ja viirustega kokku puutudes värvi, vahendab portaal Science Alert. Värv sõltub konkreetsest patogeenist.

"Me tahtsime luua midagi, mis muudab suguhaiguste avastamise veel kiiremaks, kui kunagi varem, et neid saaks avastada privaatselt, ilma arsti juurde minemata. See annab inimestele rohkem meelerahu," rääkis ajakirjanikele üks värvi muutvate kondoomide leiutajaist, 14-aastane Daanyaal Ali. Lisaks temale kuulus nutikate kondoomide välja töötamise meeskonda 13-aastane Muaz Nawaz ja 14-aastane Chirag Shah.

Kuigi kondoomid on veel lõplikult välja töötamisel, on meeskonna nägemus selline, et kondoom muutub roheliseks klamüüdia, kollaseks herpese, lillaks papilloomviiruse ning siniseks süüfilise bakteritega kokku puutudes. Igatahes on noored võitnud juba auhinna parima terviseinnovatsioonilise idee eest, mis aitab tulevikus seksi turvalisemaks muuta.