Olen see inimene, kes laktoositalumatuse endal ise diagnoosis. Laktoosivabu tooteid tarbin vaevadeta. Muud asjad: tavaline juust, hapukoor jm. tekitavad ikka jõhkraid vaevusi . Nii et inimesed, kes te nimetate seda moehaiguseks - palju õnne teile, et te sellest olete pääsenud. Ja mis on saanud laktoosivabast hapukoorest?
milleks selline eksitav jutt! "...kindlalt on keelatud vaid rõõsk piim" ja samas "kellelegi ei tohiks reeglina midagi halba teha ka korraga pool klaasi piima!
Mina sain juua piima ainult tissist, lehmapiima ei saa, oksendan kohe välja, aga saan kohvi sisse koort valada, jäätist süüa, kohupiimapirukat või torti süüa, aga paljast kohupiima mitte.
Järjekordne näide moehaigusest. Kurb on ainult see, et piimatööstuse ärikad on pointi kohe ära tabanud ja igaks juhuks kõikidelt toodetelt laktoosi välja visanud. See on kuritegu rahva tervise vastu. Nendele vähestele laktoosnikutele, kes tõesti laktoosi ei kannata, tuleks poenurka erilett panna, aga mitte karistada tervet elanikkonda laktoosivabade toodetega.
See probleem tekibki tavaliselt keskeas või sinnakanti. Kui Sa ka kunagi nende valude ja soolekrampide ja kohese kõhulahtisuse käes vaevled, tule siis rääkima moehaigusest. Ma olin 40, kui avaldus. Enne seda ainult piimatooteid fännasingi. Ja oi kui palju eksitavat infot poodidest leiab. Poesildil suurte tähtedega kirjas, et laktoosivaba, aga tootelt seda infot ei leia. Comarketis selline jama.
Minul on laktoositalumatus ja hapukoor annab väga tugeva laksu kui seda tarvitan. Kohv piimaga ei tekita sugugi nii suurt reaktsiooni. Seega ei tasu pimesi seda soga uskuda mida üllitatakse.
KOMMENTAARID (12)