Keha

Lugu ilmus esmakordselt 2012. aasta juunikuu Tervis Plussis.

Kasvavad sinu kehal: seened siin, seened seal (3)

LISA KOMMENTAAR

kogemustest8. juuli 2015, 23:18
....võin öelda, et vähemasti Tallinnas küll arstidelt abi ei saa! Siin nahaarstil käimine on üks tühi ajaraisk! Siin sinu seisund arste ei huvita ....vaatavad et sust rutem lahti saada. Kolme meetri kauguselt visatakse korraks pilk peale, kirjutatakse mingi tuube millest nagu hiljem selgub...mingit tolku pole ja jälle arstil kolmeks kuuks vähemasti sinust rahu majas! Järjekord uuesti nahaarstile ju vähemalt 3 kuud! Nii solgutatakse sind niikaua kuni ise aru saad, et pole rohkem mõtet pöörduda!
Selliselt möödus mul küüneseenega üle 5-e aasta. Algul/sõrmel/ oli üks küün haigestunud...peale proovi "analüüsi" ja kolme kuulist tablettide võtmist tekkis ka teise käe kahele sõrmeküünele nakkus. Tehti veel paar analüüsi aga kuna nägin suhtumist ja isegi mingeid soovitusi ei antud siis enam arstile ei pöördunud. Üks tohter soovitas EXODERIILI lahust...see tekitas ainult põletiku küünte ümber...tolku ei miskit!
....Siis hädaga võtsin ise asja käsile kuna tekkisid küüne ümbrisesse tugevad põletikud ja küüntesse juba veritsevad lõhed! Mind aitas ....vähemasti aasta möödudes on kadunud veritsevad lõhed ja põletik küünte ümbert ...järgmine...
Tegin sireli õitest tinktuuri viinaga...pool liitrit viina valasin purki ja sinna nii palju sireli õisi nagu mahtus, surveta. Kaks nädalat seisis ja siis hakkasin küüntele kandma 2x päevas...hommiikul ja õhtul...uskumatu, aga juba kuu ajaga kadusid kõik vaevused...s.o. põletik ja veritsused. Teisel kuul võtsin hästi terava/marmorluisatud/ skalpelli ja hakkasin õrnalt pealt pudenevat küünt õhemaks kraapima. Nii umbes kord nädalas. Nüüd on aasta möödas ja küüned taastuvad ...küll aeglaselt. Nüüd, kuna küüned juba õhukesed ja "roosad" kasutan vabamüügist Excilori/ 400x kannet tuubis/....nüüd see mõjub kuna küün õhuke.
....Igatahes selle ühe aastaga olen parandanud palju seda mis koolitatud tohtrid 5-e aastaga tuksi keerasid.....oma hoolimatusega....või lollusega???
PAULA6. aprill 2016, 10:35
HEA ET EI ÖELDUD ET OLED SUGU HAIGE NAGU SEDA JUHTUSMINUGA TARTUS
Kas keegi teab8. juuli 2015, 14:33
kedagi, kes on küüneseenest võtu saanud? Kui jah, siis kuidas õnnestus?