Moses Maimon ja Liisa VaskFoto: TAIRO LUTTER
Keha
3. juuli 2015, 17:05

Lugu ilmus esmakordselt 2013. aasta juunikuu Tervis Plussis.

Seks paremaks tantra abil (3)

Harjutamine ja õppimine teeb meistriks igal alal. Selleks, et kogeda sügavaid ja energiat andvaid naudinguid, tasub diivanilt tõusta, saada selgeks tantra põhitõed ja mõistagi – harjutada!

Bhairava Yoga keskuse juht ja koolitaja Liisa Vask selgitab, et tantra on õpetus, mis hõlmab energiaid. “See on esoteeriline ja vaimne õpetus sellest, kuidas universum töötab. Tantra on tuntud seksuaalsuse aspektist, kuid need õpetused hõlmavad tantrast vaid viis kuni kümme protsenti,” selgitab Vask. “Tantra eesmärk pole õpetada inimesi paremini seksima, vaid seda, kuidas viia seks vaimse väärtuse ja arenguni. See suunab oma seksuaalsusest palju sügavamalt aru saama, sellest võimsamalt rõõmu tundma ja saama seksist täiuslikkust, intiimsust ja rahuldust.”

Et seksuaalprobleemidest saavad alguse paljud igapäevamured, pühendutakse üle maailma just tantra seksuaalsetele õpetustele. Eestiski ollakse sellest huvitatud. “Meie kooli töötubades ja üritustel on osalenud üle 2000 inimese. Kuuleme pidevalt, kuidas seksuaalsuse puudumine või selle vähesus, suutmatus kogeda rahuldust ja orgasme ning võimetus tunda tõelist kirge on paljudele rahulolematust põhjustanud,” ütleb Vask.

Üks tantrateema Eestisse toojaid on Bhairava kooli looja ja vanemõpetaja Moses Maimon. Iisraelist pärit mees tegi karjääri juristina, kuid 15 aastat tagasi tuli elus kannapööre ning Moses otsustas pühenduda spirituaalsusele. Ta on omandanud teadmisi Indias, Tais ja Suurbritannias (kus ta omandas hüpnoterapeudi kutse) ning jaganud neid mitmel pool Euroopas ja Aasias. Kolm aastat tagasi lõi ta Bhairava Yoga Eesti kooli ning on sellest ajast juhendanud inimesi joogas ja tantras.

Kui pärida, mis ühel tantrakoolitusel täpsemalt toimub, siis detailselt õpetajad rääkida ei soovigi. “Alustame ikka ABCst: mis on tantra, mis energia ja kust see tuleb,” kergitab Vask saladuseloori. Osalevad nii 20- kui 60aastased. Baaskursused on teoreetilisemad, edasi läheb õpe praktilisemaks. Vahel praktiseerivad naised ja mehed eraldi, vahel koos.

Mediteeritakse, õpitakse ja sooritatakse harjutusi. Palju intiimsem õhkkond valitseb tantra- massaaži töötubades – selleks sõidetakse linnakärast vaiksematesse kohtadesse.

Koolitusel õpetatakse, kuidas kätega seksuaalenergiat ergutada, kuidas seda partneris äratada ja blokeeringuid kaotada. “Ühelgi kursusel pole nii, et saame kokku ja võtame lihtsalt riided seljast,” sõnab Moses. “Koolitusel õpivad inimesed, kuidas energiad liikuma panna, ja see viib suurte avanemisteni. Meil oli siin üks naine, kes oli kümme aastat psühholoogide jutul käinud, ja sai ühe nädalavahetusega oma probleemidest vabaks.

Naised ei taha tunnistada, et neil on probleeme orgasmi kogemisega, kahjuks nad tihti ei tea ka, et seda saab õppida. Naised ja mehed võivad üle keha orgastiliseks muutuda.” Mees ei eita, et tantramassaaži puhul ei jäeta tähelepanuta ka intiimsemaid piirkondi. “Genitaalid on osa kehast ja see pole tabu.”

Liisa Vask lisab, et koolitustel puutub ta tihti kokku 30–40aastaste naistega, kes pole kunagi orgasmi kogenud. “Orgasmisaamine on tõesti oskus, mida võib õppida. KÕIK naised võivad kogeda orgasmi, kui pole tõsist meditsiinilist probleemi. Ükski naine ei pea leppima orgasmita seksiga.”

Nii Liisa kui ka Moses kinnitavad, et 45 minutiga on nende koolis paljude elud muutunud. “Siin on nutetud õnnest, on löödud särama. Hiljutisel tantramassaaži kursusel oli mees, kes koges lainetena üle keha voolanud orgasme 20–30 minutit u
järjest – see polnud erektsioon, vaid energia õige juhtimine,” ütleb Moses.

Ära lepi kesise seksuaalsusega!

Tantraõpetaja nendib, et mehed on liigselt keskendunud genitaalipiirkonnale, justkui see oleks ainus koht naudingu saamiseks. Tegelikult võivad mehed kogeda orgasme üle keha ja see kõik on õpitav. “Koolis õpetatakse tihti ainult seda, kuidas banaani otsa kondoom panna, ja see on kurb. Tantrakooli tullakse huvist, kuidas partnerile ja iseendale rohkem naudinguid pakkuda, kuidas seksuaalsust vaimsemaks muuta, ja õpitakse lõpuks multiorgasme kogema.” Koolitustel on suure tähendusega tantra vaimsem mõtestamine, meditatsioonitehnika, energiapunktide ja tšakrate tundma-õppimine. Lisaks hingamistehnikad ja loomulikult igapäevased harjutused. “Ma tean, et sa ootad kaheksat õpetust, kuidas suhet parandada, aga kiirtoidumeetodil ei saa nõuandeid jagada,” ütleb Moses. “Kui tahad tõeliselt muutuda, pead asja tõsiselt võtma ja diivanilt tõusma! Ei saa teha toolis tantrat või tõmmata telefoni vastavat rakendust.”

Samas pole tantra igaühele. Kui mees ei taha koolitusele tulla, siis ei peagi. Liisa Vask räägib, kuidas naised käivad mõned korrad üksi, mehed kodus üllatuvad, ja järgmisel korral tullakse juba kahekesi.

Pole mingi probleem käia koolitustel üksi või lihtsalt hea sõbraga. “Peamine on, et mehed ja naised õpiksid seksuaalsust,” toonitab Liisa Vask. “Kasu sellest on palju-palju tähtsam ja tulemus nauditavam, kui suudate ette kujutada. See muudab teie elu ja suhet. Ärge leppige kesise seksuaalsusega!”