Uudised

Ohtlik trend: hüsteerilised vanemad jätavad lapsed allergia hirmus vajalikust toidust ilma (37)

Silja Paavle, 14. juuli 2015 07:00
TARKUST TOITUMISEL: Toiduallergia asjus ei tohiks pead liiva alla peita, kuid iseendale diagnoosi panna samuti ei maksa – end asja eest, teist taga mõnest toiduainest ilma jättes kannatab tervis kokkuvõtteks rohkem. Foto: Panthermedia/Scanpix

Paljud inimesed ei söö ise ega luba ka oma lastel allergiahirmus piima ega saia süüa. "Inimesed kipuvad olema toidu suhtes liialt hüsteerilised ja endal ise toidutalumatust diagnoosima. See on tõsine probleem," nendib pulmonoloog-allergoloog Svetlana Sergejeva.

Tema sõnu kinnitab projekti Allergofood raames Toiduliidu ja Allergialiidu koostöös tehtud uuring. Pea 750st Tartumaal sündinud kahe aasta vanusest lapsest kahtlustasid vanemad toiduallergiat pooltel. Vaid 11% juhtudest leidis see kinnitust.

"See tähendab, et ligikaudu 300 last olid põhjendamatult ilma jäetud osadest toiduainetest," nendib Põhja-Eesti regionaalhaigla pulmonoloog-allergoloog ning Tartu ülikooli vanemteadur Svetlana Sergejeva.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

14.05.2016
Väikelapsed ja toiduallergia: mida peaks teadma?
08.05.2016
Odraiva porgandist? Loe, milliseid kummalisi tervisehäireid seostavad vanemad allergiaga
25.04.2016
Tsöliaakiat põdevad patsiendid saavad kasu pneumokoki vastu vaktsineerimisest
28.03.2016
Kuidas hoida lapsi toiduallergiast?