Viru Folk toimub traditsiooniliselt maalilises kaptenikülas KäsmusFoto: TEET MALSROOS
Uudised
16. juuli 2015, 12:20

Toeta vähihaigeid lapsi rattasõiduga Tallinnast Käsmu (2)

Tänavune Viru Folk on pühendatud Taanile. Et taanlastele on jalgrattasõit omane ja oluline, korraldatakse Viru Folgile jõudmiseks heategevuslik jalgrattasõit vähihaigete laste toetuseks.

Mõne aasta eest suri väike Taani poiss Jacob ajuvähi tagajärjel. Tema isa, kellel olid toona ärisidemed Eestis, otsustas luua siin fondi vähihaigete laste toetuseks. Tänavu on Viru Folgil Taani aasta ning seal on nii heategevus kui rattasõit väga levinud. Üks paremaid näiteid ja Käsmu rattasõidule inspiratsiooni andja on Team Rynkeby – vabatahtlikest koosnev jalgrattameeskond, mis igal aastal juulis sõidab Kopenhaagenist Pariisi ning kogub raha vähihaigete laste heaks.

Sellest ajendatuna korraldavad Taani saatkond ja City Bike heategevusliku rattasõidu Viru Folgile. Saja esimese osaleja eest kanna Danske Bank Eesti Vähiliidu Jacobi fondi arvele 10 eurot. Novo Nordisk, Lundbeck ja LEGO lisavad annetusi Viru Folgi ajal korraldatavate erinevate jalgrattasõidutegevuste eest.

7. augustil toimuval rattasõidul saab valida kahe distantsi vahel - sõita kas 56 või 80 kilomeetrit. Rohkem infot sõidu kohta leiab siit.