PuukFoto: URMAS TARTES
Keha
16. juuli 2015, 13:09

Terviseamet: viiruste vastu antibiootikumidega minek võrdub vastu tuult sülitamisega! (6)

Terviseamet tuletab meelde, et puukentsefaliidi vastu puudub spetsiifiline ravi, selle haiguse ennetamiseks on kindlaim tee vaktsineerimine.

"Ei tea, kas sellepärast, et randa selle suve ilmad eriti ei kutsu või mõnel teisel põhjusel, igatahes on sel aastal registreeritud Eestis eelmise aastaga võrreldes oluliselt enam puukentsefaliiti haigusjuhte," seisab Terviseameti Facebooki kontol. Nimelt on juuli alguse seisuga Eestis tänavu diagnoositud puukentsefaliit 15 inimesel, seda on mullusega võrreldes kolm korda enam. Puukborrelioosi on tänavu diagnoositud 254 korral.

Terviseamet viitab suhtlusportaalis ka Eesti Päevalehe artiklile, mis räägib jälle Soomes levivast Siberi alatüübi puukentsefaliidist. Selles ei ole midagi uut, kuid uus on info, justkui leevendaks soomlased entsefaliidiviiruse sümptomeid antibiootikumidega.

"Võib tunduda pisiasjana, aga soovitame meelde jätta - viiruste vastu antibiootikumidega minek on sama tarbetu kui vastu tuult sülitamine. Kordame - entsefaliidi vastu puudub spetsiifiline ravi, leevendada saab üksikuid sümptome (valu, kõrge palavik jne) Ennetamiseks on entsefaliidi puhul kindlaimaks teeks vaktsineerimine," rõhutab Terviseamet.